Premiär för nya Crossland X

OPELS NYA CROSSOVER MED PREMIUMKLASS-INNOVATIONER

Tuff och kompakt på utsidan, mycket rymlig och flexibel på insidan samt trendig tvåtonslackering och avspänd SUV-look: Crossland X är Opels helt nya urbana CUV-modell (Crossover Utility Vehicle) och den andra medlemmen i Opel X-familjen, där den kompletterar sportiga bästsäljaren Mokka X i B-segmentet. Bilen har en djärv design, med flera av fördelarna hos en SUV men också med de smidiga egenskaperna hos en praktisk stadsbil. Det är helt enkelt en Opel-modell med en hel del X-tra.

Med en längd på 4,21 meter är nya Crossland X 16 centimeter kortare än Astra, men också 10 centimeter högre. Nya Opel Crossland X med sina nätta yttermått idealisk för tätortstrafik – men samtidigt utmärkt för långa resor tack vare bekväma stolar och rymlig interiör. Man sitter högt i Crossland X och får därmed mycket god sikt, och för köpare som önskar ännu mer känsla av rymd finns ett stort panoramaglastak som tillval.

– IT’S A GOOD LIFE.

Att köra nya Crossland X skall inte bara vara säkert, bekvämt och enklare. Opel:s nya SUV erbjuder även massor av tekniska innovationer för att göra bilkörningen till en fröjd så du skall känna ”It’s a good life”. Adaptiva LED-strålkastare, instrumentspegling i vindrutan, 180-graders backkamera tillsammans med avancerad parkeringsassistans, kollisionsvarnare med fotgängardetektering och automatisk nödbroms, dåsighetsvarnare, automatisk avläsning av hastighetsskyltar och döda-vinkel-varnare är bara några exempel. Crossland X får förstås också de Opel-typiska uppkopplingsmöjligheterna via Opel OnStar och IntelliLink infotainmentteknik, med upp till 8-tums färgpekskärm och kompatibilitet med Apple CarPlay och Android Auto.

Både förare och framsätespassagerare färdas extra bekvämt i prisbelönta ergonomiska AGR-stolar (Aktion Gesunder Rücken, tillval). Opel är den enda tillverkaren som erbjuder sådan komfort i segmentet. Bagageutrymmets volym på 410 liter – med uppfällt ryggstöd – är klassledande och kan utökas ytterligare genom att baksätet är skjutbart 150 millimeter. Tillsammans med det fällbara bakre ryggstödet gör detta att Crossland X är exceptionellt flexibel när det gäller att anpassa bilen efter passagerar- och bagagebehov.

– Efterfrågan på små SUV- och crossover-modeller anpassade för tätortstrafik ökar markant. Med sin kombination av tuff SUV-inspirerad design, enastående anslutningsmöjligheter och unik flexibilitet blir Crossland X ett starkt komplement bredvid vår sportiga Mokka X, konstaterar Opels VD Dr Karl-Thomas Neumann.

Glöm inte bort att Nya Crossland X är designad för dig! Arbetstid, fritid, familjetid, ensamtid… Crossland X är redo för allt, tack vare sin flexibilitet, klassledande innovationer och skarpa SUV design.

Nya Opel Crossland X finns idag att kika på i våra anläggningar i Västerås, Avesta, Borlänge och Luvika.

Välkommen in och boka din provkörning redan idag!Publicerad: 2017-07-10