Jämför bilar

Lanseringshelg 27-28 maj

Helt nya Kia EV6 GT – Extraöppet Pingstafton och Pingstdagen

Nu i helgen har vi lansering för vår snabbaste Kia hittills. Med hela 585 hästkrafter och två elmotorer går helt nya Kia EV6 från 0-100 km/h på 3,5 sek med en maxhastighet på 260 km/h och 740 Nm i maximalt vridmoment är Kia EV6 GT är inte bara Kias mest dynamiska bil, utan också den mest underhållande. Upptäck kraften och körglädjen som kommer med fyrhjulsdrift, elektroniska stötdämpare och elektronisk differentialspärr. Kia EV6 GT har en räckvidd på upp till 424 km på el och en dragkapacitet på hela 1800 kg.

 

EV6 GT – Årets prestandabil i World Car Awards 2023

Kia har vunnit ännu en utmärkelse och denna gång var det Kia EV6 GT som har utsetts till 2023 års World Performance Car vid New York International Auto Show. Det mycket prestigefyllda priset delas ut av en jury bestående av 100 internationellt framstående biljournalister från 32 olika länder. För Kia är utmärkelsen ett fint kvitto på att bilpressen håller med om att Kia EV6 GT är något utöver det vanliga.

Utmärkelsen är en i raden av framgångar för EV6. Standardmodellen har redan utsetts till Årets Bil 2022, European Car of the Year, 2023 North American Utility Vehicle of the Year samt flera andra framstående utmärkelser.

Kia EV6 GT - 5.995 kr/mån med Kia Billån inkl. serviceavtal - Läs mer här

Extraöppet 27-28 maj

Öppet både på Pingstafton och Pingstdagen!

Nu i helgen har vi premiär för nya Kia EV6 GT och vi har öppet både lördag och söndag på alla våra orter. Välkommen in till oss på Björkmans Bil och upptäck vår snabbaste Kia hittils. Klicka på din närmaste ort nedan för att se öppettider och kontaktuppgifter.

Avesta Borlänge Falun Ludvika Lindesberg Västerås Örebro


Kia EV6 GT vs. Superbilar

Här kan du se hur Kia EV6 GT presterar mot några av världens snabbaste prestandabilar

Bli inspirerad av att köra

Att kliva i och köra EV6 GT är ett steg in i framtiden. Interiören har utvecklats in i minsta detalj för att göra körningen så komfortabel och säker som möjligt. Interiören är inspirerad från kontrasterna i naturen. Du kommer att mötas av komfort, snygg design och sportighet under ett och samma tak. De manuella sportstolarna är skålformade och gör att du kan sitta lägre i bilen vilket ger en sportigare känsla. Formen på stolarna ger även stöd och komfort på kurviga vägar. Den högpresterande känslan återfinns i detaljerna, bland annat de neongröna sömmarna.

Allt under kontroll

Med funktionerna på ratten har du allt under kontroll. Tryck på GT-knappen för att aktivera GT-läget och släpp loss bilens alla 585 hästkrafter. Tryck en gång till för att aktivera My GT-läget som skräddarsyr bland annat acceleration, känslan i ratten och stötdämparnas styvhet utefter dina önskemål. Du manövrerar också det regenerativa bromssystemet med paddlarna bakom ratten, ett system som ger dig möjlighet att styra mängden energi du återvinner och på så sätt maximera räckvidden.

Vill du veta mer om EV6? Klicka här

Hög prestanda – perfekt familjebil

Kia EV6 GT är byggd på Kias nyutvecklade elbilsplattform E-GMP. Plattformens design möjliggör till att EV6 GT är en perfekt familjebil med sina rymliga utrymmen både i bagage och kupé. Dessutom får EV6 GT en låg tyngdpunkt med en optimal viktfördelning. Allt för att skapa en sportig upplevelse på kurviga vägar och en trygg och stabil upplevelse även i höga hastigheter. Tillsammans med bilens höga effekt, elektroniska stötdämpare och en elektronisk differentialspärr bidrar den goda balansen till bilens sportiga köregenskaper. Det långa axelavståndet, de korta överhängen fram och bak och det platta batteripaketet gör att Kia EV6 blir större invändigt än vad exteriören antyder.


Snabb, även när den står stilla.

Tack vare den revolutionerande 800-voltstekniken kan batteriet i Kia EV6 GT laddas 10–80% på ned till 18 minuter med en >250 kW snabbladdare.* Bilen känner själv av vilken typ av laddningsstation du laddar vid och maximerar laddningshastigheten efter förutsättningarna. Har du extra bråttom kan du snabbladda i 4,5 minuter få upp till 100 km räckvidd.


Snabbfakta om Kia EV6 GT

 • 585 hästkrafter
 • Toppfart 260 km/h
 • 0-100 km/h på 3,5 sekunder
 • Fyrhjulsdrift (AWD)
 • Batteri 77,4 kWh
 • Räckvidd på upp till 424 km
 • Ultrasnabb laddning 10-80 % på ned till 18 minuter
 • Dragvikt upp till 1 800 kg
Kia Billån inkl. Serviceavtal: 5.995 kr/mån - Läs mer här

Intresseanmälan

Är du intresserad och vill veta mer? Fyll i dina uppgifter nedan så kommer vi kontakta dig inom kort.
  Välkommen in till oss på Björkmans Bil

  Vi är exklusiva Kia-återförsäljare i Avesta, Borlänge, Falun, Lindesberg, Ludvika, Västerås och Örebro. Våra säljare har lång erfarenhet och hjälper dig med svar på alla dina frågor. Välkommen in eller kontakta oss för mer information.

  100% laddbart 2024.

  När du kör en laddbar Kia är du en del av en rörelse framåt, mot Kias mål – 100 % laddbar försäljning i Sverige år 2024. Kia är redan på god väg med en laddbar försäljning på 84 % där totalmarknaden ligger på 52 %. Idag är Kia marknadsledande på laddbara bilar och har 35 gram genomsnittligt CO2-utsläpp jämfört med snittet i Sverige på 76 gram CO2. Följ med på resan mot 100 % laddbart 2024.

  Källa: Vroom, jan-sep 2022

  7 sköna år med Kia

  Körglädje, frikostig utrustning och innovation är egenskaper som många förknippar med Kia. Men även kvalitet. Med Kias 7 års nybilsgaranti från fabrik börjar livet med din Kia med sju sköna år. Det är Kias sätt att säkerställa ett bekymmersfritt bilägande som håller samma höga kvalitet som deras bilar.

  Läs mer om 7-års nybilsgaranti

   

  Erbjudandena gäller ordertecknade bilar t.o.m. 30/6-2023 eller så långt lagret räcker och kan ej kombineras med andra rabatter eller företagsavtal. Energiförbrukning blandad körning EV6 GT 20,6 kWh/100 km enligt körcykeln WLTP. *De beräknade laddningstiderna som är baserade på vid för laddtillfället optimala batteri- och energitekniska förhållanden är cirkatider och tar inte hänsyn till eventuella effektförluster i omvandlingsfasen. Hur snabbt bilen kan laddas beror på vilken effekt som tillförs bilen. Ju högre laddeffekt desto kortare laddningstid. Laddningstiden påverkas av rådande väderlek, högvoltsbatteriets aktuella inre temperatur och aktuell laddningsnivå. Andra faktorer är elnätets kapacitet, elanläggningens anslutning och belastning. Bilen på bilden kan vara extrautrustad. Med reservation för ev. tryckfel.
  Dina sparade bilar.
  Jämför bilar