Jämför bilar

Nya Kia EV9 – Nu beställningsbar!

En banbrytande fyrhjulsdriven helt elektrisk SUV

Nu är helt nya Kia EV9 GT Line beställningsbar hos oss på Björkmans Bil. Kia EV9 är en stor elektrifierad familjesuv, välj mellan 6 eller 7 sittplatser, med en kraftfull och stilren design. Nu går det att beställa den högsta utrustningsnivån, Kia EV9 GT Line som är fyrhjulsdriven, med dubbla elmotorer med maxeffekt 283 kW/384 hk. 0-100 km/tim klaras på 5,3 sekunder. Batterikapaciteten är 99,8 kWh och tack vare Kias 800-voltssystem och 240 kW ultrasnabbladdning behövs bara 15 minuter för att ladda hela 219 kilometers räckvidd i EV9 AWD GT Line. Maximal räckvidd enligt WLTP-normen är upp till 505km (preliminär uppgift).

Designad med omsorg

Kia EV9 är en riktigt stor familjesuv, som erbjuds i sex- eller sjusitsigt utförande. Axelavståndet mäter 3 100 mm och totallängden är 5 010 mm. På bredden mäter bilen 1 980 mm och på höjden 1 755 mm. Jämförelsevis så är Kia EV9 200 mm längre, 80 mm bredare och 55 mm högre än Kias andra stora SUV Kia Sorento Plug-In Hybrid.

Den rymliga, ljusa och luftiga kupén ger en smakfull och stilren interiör som inte bara ger utrymme och komfort, utan också underlättar interaktionen med den nya tekniken. Främre Relaxation-stolar ger en bekväm viloställning exempelvis under laddning. På den andra raden kan EV9 fås med tre säten, alternativt två separata Relaxation-stolar. På tredje raden finns ladduttag och mugghållare.

Kia EV9 är en milstolpe i Kias strategi för hållbar design där Kias mål är att helt fasa ut användandet av läder och öka användandet av återvunna och biologiskt nedbrytbara material. Det handlar om biomaterial som majs, sockerrör och naturliga oljor, men även ökad användning av återvunna material. Kias mål är att öka andelen återvunnen plast till 20 procent till 2030. Bland nyheterna finns även nya exteriörfärger som är inspirerade av naturen: ljus, luft, jord och vatten.

 


Ultrasnabb laddning – räckvidd upp till 505 km

Kia EV9 är fyrhjulsdriven och har två elmotorer, en för varje axel, som tillsammans ger en effekt på 283 kW och ett maximalt vridmoment på 700 Nm i EV9 GT Line. 0–100 km/h går på 5,3 sekunder. Tack vare 800-voltssystemet räcker det med cirka 15 minuter för att ladda hela 219 kilometers räckvidd. Batterikapaciteten är 99,8 kWh och den långa räckvidden på el, upp till 505 km (preliminär uppgift), beror inte enbart på batteriet, utan bilen har ett effektivt luftmotstånd som har uppnåtts bland annat med hjälp av ett 3D-modellerat underrede. Lägg därtill specialdesignade fälgar för lågt luftmotstånd och innovativa luftgenomströmningskanaler i den främre stötfångaren.

Kia EV9 är en mångsidig elbil med få, om några, begränsningar jämfört med en fossilbil. Exempelvis kan Kia EV9 dra släp upp till 2 500 kg. Vehicle-to-Load (V2L) innebär att bilen kan dela med sig av ström till en extern källa, exempelvis för att driva en ljuskälla, bildskärm, campingutrustning eller ge ström åt en annan elbil. EV9 kan leverera en effekt upp till 3,6 kW.


Nya Kia EV9 GT Line

7 sittplatser

Rek. ca pris: 869.900 kr

6 sittplatser

Rek. ca pris: 889.900 kr

Preliminärt förmånsvärde vid 50 % marginalskatt från 3 976 kr/mån.

Snabbfakta om Kia EV9

 • Helelektrisk drivlina med fyrhjulsdrift och 800V ultrasnabb laddning
 • Stora utrymmen; sex- eller sjusitsigt utförande
 • Hållbara biomaterialval; Kia accelererar för att uppnå koldioxidneutralitet
 • Batterikapacitet 99,8 kWh: preliminär elektrisk räckvidd upp till 505 km på en laddning (preliminär uppgift)
 • Dragkapacitet: 2 500 kg

Läs mer om Kia EV9


Intresseanmälan

Är du intresserad och vill veta mer? Eller vill du lägga en beställning redan nu? Fyll i dina uppgifter nedan så kommer vi kontakta dig inom kort.

  Välj närmaste anläggning

  Meddelande

  Välkommen in till oss på Björkmans Bil

  Vi är exklusiva Kia-återförsäljare i Avesta, Borlänge, Falun, Lindesberg, Ludvika, Västerås och Örebro. Våra säljare har lång erfarenhet och hjälper dig med svar på alla dina frågor. Välkommen in eller kontakta oss för mer information.

  100% laddbart 2024.

  När du kör en laddbar Kia är du en del av en rörelse framåt, mot Kias mål – 100 % laddbar försäljning i Sverige år 2024. Kia är redan på god väg med en laddbar försäljning på 84 % där totalmarknaden ligger på 52 %. Idag är Kia marknadsledande på laddbara bilar och har 35 gram genomsnittligt CO2-utsläpp jämfört med snittet i Sverige på 76 gram CO2. Följ med på resan mot 100 % laddbart 2024.

  Källa: Vroom, jan-sep 2022

  7 sköna år med Kia

  Körglädje, frikostig utrustning och innovation är egenskaper som många förknippar med Kia. Men även kvalitet. Med Kias 7 års nybilsgaranti från fabrik börjar livet med din Kia med sju sköna år. Det är Kias sätt att säkerställa ett bekymmersfritt bilägande som håller samma höga kvalitet som deras bilar.

  Läs mer om 7-års nybilsgaranti

   

  Produktdata för Kia EV9 är preliminär och fastställs vid homologering. Bilder och filmer används i illustrativt syfte och den slutgiltiga produkten kan skilja sig från materialet som visas här.  Bilen på bilderna kan vara extrautrustad. Försäljningsstatistik: Vroom jan-sep 2022. Med reservation för ev. felskrivningar.
  Dina sparade bilar.
  Jämför bilar