Däck, Hjul & Däckhotell

Björkmans Bil är återförsäljare för premiumdäck i såväl sommar- som i vinterutföranden. Dessa däck kommer från flera etablerade varumärken tillexempel: Pirelli, Goodyear, Dunlop, Michelin, Nokian och Continental. Självklart säljer vi även de billigare alternativen, men vi pratar gärna om fördelarna med ett Premiumdäck. Med vårt stora utbud gällande Sommardäck, Vinterdäck samt Friktionsdäck lovar vi att: Vi har rätt alternativ för dig!

Vi säljer däck per meter!dack-bild

Låter det konstigt? Det är sunt förnuft, det finns idag många oseriösa däckalternativ på marknaden. Många av dem lockar med låga priser, men som ofta är så får man vad man betalar för. Skillnaden på ett premiumdäck mot en budgetvariant kan vara upp till 20 meter längre bromssträcka. I ett vått väglag kan bromssträckan skilja ungefär en simbassäng och det kanske är just där älgen står en mörk höstkväll.

När du köper däck hos oss vet du att du får däck som är noga utprovade, E-märkta och är anpassade för vårt nordiska klimat. Det finns idag mycket däck ute på marknaden, oavsett fabrikör, som är avsedda för andra marknader/kontinenter än vi i Norden. Dessa säljs trotts att de har en annan gummiblandning som inte är gjord för våra nordiska förhållanden som kan innebära ovanligt kalla sommarnätter, skiftande väderlek med mera.

Däckhotell

Förvaring av däck är tungt och utrymmeskrävande, hos oss kan du lämna dina hjul för ett problemfritt omhändertagande. Vi sköter allt från förvaring till rengöring och inför nästa däckskifte kontrollerar vi även dina däck för att du skall undvika skador och trafikfarligt mönsterdjup. Naturligtvis kontaktar vid dig ifall vi upptäcker något vid kontrollen, så tar vi tillsammans en diskussion hur vi åtgärdar detta.

När det sedan är dags för hjulskifte bokar vi det med vår däckverkstad.

Vi erbjuder däckhotell från 490kr/säsong.
Då ingår rengöring, förvaring, hälsokontroll samt försäkring. Kostnad för hjulskifte tillkommer på priset.