Jämför bilar

Så vet du vilken laddbar bil som passar dig – experten tipsar:

”Därför ska du välja en Plug-In Hybrid eller elbil”

Snabba laddningstider, modern teknik och låga driftkostnader har gjort att många kunder intresserar sig för laddbara bilar. Melker Segerstedt är säljare hos Björkmans Bils Kia-anläggning på Boglundsängen i Örebro hjälper till och guidar bland Kias populäraste modeller.

– Utvecklingen för laddbara bilar går otroligt fort. Räckvidden på el blir allt längre och nya, moderna säkerhetssystem utvecklas hela tiden. Kia har ett av de bredaste laddbara modellprogrammen i Sverige och det är en väldigt spännande resa att få vara med på.

Melker Segerstedt, säljare företagsbilar, hos Björkmans Bils Kia-anläggningar i Örebro och Lindesberg.

Melker Segerstedt, säljare av företagsbilar hos Björkmans Bils Kia-anläggningar i Örebro och Lindesberg, konstaterar att utbudet av laddbara bilar aldrig varit större än idag. Dessutom är modellerna utrustade med den allra senaste tekniken som ytterligare förbättrar körupplevelsen, fortsätter han.

– Kia Connect är standard i alla våra nya laddbara bilar. Med Kia Connect får du information i realtid som assisterar dig i varje situation, och fjärrstyrning via din smartphone som bland annat innebär att du kan förinställa värmesystemet så att bilen redan är varm när du ska köra. Kias nya elbilar kommer även med Vehicle2Device, som gör att du kan använda bilen som en mobil powerbank som kan ladda exempelvis din elcykel eller driva elen i husvagnen när du är på semester.

 


För den som väljer mellan en Plug-In Hybrid och en elbil finns det några faktorer att ha i åtanke, menar Melker.

– Elbilen är ett bättre val för miljön och ger dig även låga driftkostnader, högre komfort och snabb acceleration. Vill du ha en bil som klarar de korta vardagsresorna på el ska du välja en Plug-In Hybrid. När elen tar slut går bilen in i ett hybridläge och du kan fortsätta din färd precis som vanligt, fast med hjälp av bensinmotorn. Ett prisvärt och miljövänligt alternativ på kortare sträckor i stan.

 

 

Vill du veta mer om Kias elbilar och Plug-In Hybrider? Klicka här

Kia erbjuder idag åtta laddbara modeller varav tre renodlade elbilar, berättar Melker. Bland Plug-In Hybriderna är Kia Sportage en av de mest populära.

– Kia Sportage är en fyrhjulsdriven SUV som har en räckvidd på upp till 70 kilometer på el. Tack vare sin kraftfulla design och luftiga interiör passar den alla som vill ha en lite större bil med högre insteg, oavsett om man ska köra inne i stan eller upp till fjällen. En annan kundfavorit är Kia Ceed SW Plug-In Hybrid, en modern kombi med en räckvidd på 50 kilometer på el och stort bagageutrymme, som är särskilt omtyckt av familjer och de som vill lasta in mycket i bilen.

Privatleasa en laddbar Kia från 4.495 kr/mån, läs mer här

I segmentet helt eldrivna bilar är succémodellen Kia EV6 en av de som utmärkt sig allra mest, inte minst bland tjänstebilsåkarna.

– Bilen är stor och rymlig, kan fås med fyrhjulsdrift och har en banbrytande 800-voltsteknik som gör att den kan laddas från 10 till 80 procent på bara 18 minuter vid laddning på minst 240kW. Som fulladdad har EV6 en räckvidd på upp till 528 kilometer, och har du bråttom räcker det att ladda i fyra och en halv minut för att få 100 kilometers räckvidd. En storsäljare hos framförallt privatpersoner är Kia Niro EV, en helt eldriven crossover som både är rymlig och utrustad med den senaste tekniken och säkerhetssystemen.


Idag består 80 procent av Kias försäljning i Sverige av laddbara bilar, och redan nästa år har Kia som mål att nå 100 procent, berättar Melker.

– Kia vill ligga i framkant i omställningen från fossildrivna till eldrivna bilar och bidra till att så många som möjligt ska kunna gå över till att köra en laddbar bil. Av de bästsäljande bilmärkena i Sverige har Kias laddbara bilar det lägsta genomsnittliga koldioxidutsläppet med 34 gram per kilometer, och det finns mycket nytt att se fram emot de närmaste åren.

Läs mer om Kia

Intresserad av att byta till en laddbar bil?

Värdecheck 20.000 kr
ingår vid köp av ny laddbar Kia

Det finns många saker att tänka på vid ett bilköp. Bland annat vilka tillbehör som passar din nya bil. Fram till sista april får du välja tillbehör till ett värde av 20.000 kr, om du köper en ny laddbar Kia. Värdechecken kan användas på utvalda Kia Original-tillbehör som exempelvis vinterhjul, dragkrok, motorvärmare, bagagerumsmatta eller cykelhållare.

Läs mer här

Intresseanmälan

Är du intresserad och vill veta mer? eller vill du boka en provkörning? Fyll i dina uppgifter nedan så kommer vi kontakta dig inom kort.

    Värdecheck ingår vid orderteckning av ny laddbar Kia i samband med Kia Finans t.o.m. 30/4, registrering senast 30/4, eller så långt lagret räcker och kan ej kombineras med andra kampanjer, rabatter eller företagsavtal. Värdechecken kan nyttjas på utvalda tillbehör i samband med köp av en ny laddbar Kia, värde upp till 20 000 kr.
    Dina sparade bilar.
    Jämför bilar