Jämför bilar

Därför ska du serva din Kia hos Björkmans Bil

Ett bra sätt att försäkra sig om ett bekymmersfritt bilägande är att serva sin bil regelbundet. Men varför ska du vända dig till Björkmans Bil om du äger en Kia?

– Vi är auktoriserad Kia-serviceverkstad och vi använder alltid Kia Originaldelar, som är specialanpassade för just din Kia. Dessutom har våra servicetekniker lång erfarenhet och är utbildade för att kunna din Kia utan och innan, säger Fredrik Blanck, servicechef hos Björkmans Bil i Borlänge.

Björkmans Bil är en av Sveriges största Kia-exklusiva återförsäljare och är experter på Kia.

– Våra Kia-certifierade servicetekniker har utbildat sig i flera steg på Kias modellprogram och lärt sig allt om hur de fungerar. De kan göra alla typer av felsökningar och de hittar de bästa lösningarna för dig och din bil, säger Fredrik och fortsätter – dessutom har de specialverktyg som är speciellt framtagna för att passa din Kia, som endast vi som auktoriserad Kia-verkstad har tillgång till.


Kia har en lång nybilsgaranti på hela sju år, som är mycket uppskattad. Väljer man att serva sin bil hos Björkmans Bil, som är en auktoriserad Kia-verkstad, så kan man lugnt luta sig tillbaka. Kia Orignalservice-stämpeln i serviceboken är ett kvitto att garantin fortfarande är i bruk. Den sjuåriga nybilsgarantin täcker eventuella fel eller defekter som kan hänföras till ett produktions- eller monteringsfel, men enligt Fredrik är det sällan garantin behöver användas.

– Kia övervakar noggrant varje del av tillverkningsprocessen och detta är förmodligen en av hemligheterna till att Kia är ett av de bilmärken som har minst maskinskador i Sverige. Det är därför Kia kan ge hela sju års nybilsgaranti från fabrik, för att de så noggranna i tillverkningen.

Nybilsgarantin finns för att säkerställa att din Kia fortsatt ska känna sig som ny. Därför används det alltid Kia Originaldelar vid ditt servicebesök.

– Delarna är godkända av Kia och är byggda i samma fabrik som skapade din bil, för att förlänga nybilskänslan. Originaldelar är alltså en trygghet för dig som kund, säger Fredrik

Boka din Kia-service hos Björkmans Bil i Borlänge här

Men det finns fler anledningar att vända sig till Björkmans Bils auktoriserade verkstad i Borlänge. I samband med service hos Björkmans Bil uppdateras också bilens mjukvara. Mjukvaruuppdateringar kommer regelbundet från Kia och kan bara utföras av en auktoriserad Kia-verkstad.

– Datorn kontrollerar bilens olika komponenter och vid varje uppdatering optimerar bilens funktion. Ibland märkbart, som att bränsleförbrukningen blir lägre eller att den digitala pekskärmen fungerar bättre. Andra gånger så finjusterat att du inte märker att bilen faktiskt fungerar bättre.

I samband med servicen hos Björkmans Bil förses bilen också med Kia Vägassistans. Fredrik igen:

– Vägassistansförsäkringen kostar inte något extra, den ingår i servicen av bilar med nybilsgaranti. Vid ett akut driftsstopp – som en punktering exempelvis – ringer du till Kia Vägassistans och får hjälp på plats. Och har du behov av hyrbil ingår en sådan också utan extra kostnad.

Vill du veta mer om Kia originalservice? Här kan du läsa mer

Hittills under året är 84,5% av Kias försäljning i Sverige laddbar. Kias mål är att år 2024 skall 100% av Kias försäljning vara laddbar och det är något som Björkmans Bil har förberett sig för – serviceteknikerna utbildar sig kontinuerligt för att vara uppdaterade på den nya eltekniken. Dessutom har de redan idag lång erfarenhet att serva både elbilar och Plug-In Hybrider då Kia varit en av de största aktörerna inom det området under flera år.

– Vi ser allt fler elbilar ute på vägarna och ännu fler kommer det bil framöver. Jag ser fram emot att få hälsa de varmt välkomna in till oss på Björkmans Bil i Borlänge, avslutar Fredrik.

Boka Kia-service online här

4 korta om Kia originalservice

Fördelar med att serva auktoriserat:

  • Specialutbildade servicetekniker som kan just din Kia.
  • Enbart originaldelar används.
  • Mjukvaruuppdateringar för optimal funktion.
  • Kia Vägassistans upp till 7 år.

Vilka är Björkmans Bil?

Björkmans Bil (Bertil Björkman Bil AB) är en av Sveriges största Kia-exklusiva återförsäljare och ett av Mellansveriges äldsta familjeföretag i bilbranschen med rötter från 1965. Vi finns idag på sju orter: Avesta, Borlänge, Falun, Ludvika, Lindesberg, Erikslund i Västerås och Örebro. Bolaget omfattar totalt ca 170 medarbetare och omsätter drygt 1,2 miljarder kronor. Vi hjälper ca 5000 kunder att köpa bil och tar hand om ca 50.000 kunder på våra serviceverkstäder.

Läs mer om Björkmans Bil

Auktoriserad Kia-verkstad

i Avesta, Borlänge, Falun, Ludvika, Lindesberg, Västerås och Örebro

När du servar din Kia hos Björkmans Bil använder vi diagnosinstrument som läser av din Kias kondition i ett världsomspännande system med uppdateringar och kontroll av komponenter. Vi använder alltid reservdelar och smörjvätskor av Kia original, och som bevis på genomförd service får du en värdefull Kia Originalservice stämpel i serviceboken– något som även ökar bilens andrahandsvärde.

När du lämnar in din bil hos oss är den i trygga händer. Våra servicetekniker är specialistutbildade på just din bil genom Kia Akademin.

Läs mer om Kia

Dina sparade bilar.
Jämför bilar