Jämför bilar

Om Björkmans Bil

Björkmans Bil (Bertil Björkman Bil AB) är en av Sveriges största Kia-exklusiva återförsäljare och ett av Mellansveriges äldsta familjeföretag i bilbranschen med rötter från 1965. Vi vill att det skall vara smidigt och enkelt för dig att äga och handla bil från oss. Vi kommer att göra allt vi kan för att du skall känna dig trygg och utomordentligt nöjd i alla kontakter med oss.

Björkmans Bil hittar du i Avesta, Borlänge, Erikslund Västerås, Falun, Lindesberg, Ludvika och Örebro.

Björkmans Bil omfattar totalt ca 170 medarbetare och omsätter ca 1,2 miljarder kronor. Vi hjälper ca 5000 kunder att köpa bil och tar hand om ca 50.000 kunder på våra serviceverkstäder.

På alla våra anläggningar hittar du ett brett sortiment av nya bilar från Kia med sju års nybilsgaranti, samt begagnade bilar av alla märken och modeller. Vi hjälper dig med olika finansieringslösningar och försäkringsalternativ i samarbete med några av marknadens ledande aktörer.

Vi är auktoriserad Kia-verkstad på alla våra anläggningar och i Dalarna kan vi även hjälpa dig med service för fler bilmärken som tex. Saab, Opel, Peugeot, Fiat och Jeep. Vårt mål är att du alltid skall känna dig trygg med att lämna in bilen för all typ av bilservice, felsökning, byte av vindruta, lagning av stenskott, däckbyte med mera. I våra reservdelsbutiker hittar du tillbehör och originalreservdelar från alla våra varumärken. Självklart kan vi hjälpa dig med däck samt kompletta sommar- och vinterhjul. På de flesta av våra orter har vi även däckhotell där du kan förvara dina hjul tryggt och säkert. Behöver du hjälp med en plåtskada har flera av våra anläggningar skadeverkstäder som samarbetar med alla större försäkringsbolag.

Välkommen till Björkmans Bil!

Jobba hos oss

Vi omger oss gärna med kunniga och drivande medarbetare och vi söker ständigt efter dig som brinner för relationer och vill utvecklas i bilbranchen!

Klicka på länken nedan för att se om vi har några lediga tjänster för stunden, finns inte det du söker? Ta kontakt med närmaste anläggning för information om eventuellt kommande tjänster.

Lediga tjänster

Fakta – Bertil Björkman Bil AB

Auktoriserad återförsäljare av:
Kia

Auktoriserad serviceverkstad för:
Kia, Saab och GM US.

Vi finns i:
Avesta, Borlänge, Falun, Lindesberg, Ludvika, Västerås Erikslund och Örebro

Antal anställda:
ca 170 medarbetare

Omsättning:
ca 1,2 miljarder kronor

Sålda bilar per år:
ca 5.000 stycken

Antal servicekunder per år:
ca 50.000 stycken

Historia

1965 grundade Bertil Björkman och Erik Henstam, ett bilföretag vid Västerås hamnområde som gick under namnet Björkman och Henstam AB. Redan från start var bolaget auktoriserad för att sälja och serva Saab, men ganska snart insåg de att lokalen var för liten. 1969 gick flyttlasset till helt nybyggda lokaler på Tunbytorp i Västerås, vilket också var startskottet för en ny era inom bolaget.

Åren som följde bytte bolaget namn till Bertil Björkman Bil AB och tilltalsnamnet blev Björkmans Bil, som fortfarande är bolagets välkända varumärke. Bolaget expanderade under namnet Björkmans Bil och startade upp anläggningar i ett flertal orter och blev en av Sveriges främsta Saab-återförsäljare. Som ni kanske vet försvann Saab 2011 och efter det har Björkmans Bil representerat ett flertal varumärken genom åren.

2017 valde bolaget att satsa på endast ett varumärke: Kia. Samma år blev Kia Sveriges tredje största bilmärke för första gången, och den platsen har Kia befäst och är idag fortfarande Sveriges tredje största bilmärke. Med Kia som varumärke har Björkmans Bil fortsatt sin expansion och är idag en stark aktör i Västmanland, Dalarna och Närke.

Idag finns Björkmans Bil (Bertil Björkman Bil AB) i Avesta, Borlänge, Falun, Lindesberg, Ludvika, Västerås och Örebro. Alla orter är exklusiva återförsäljare av Kia, men i Dalarna servar vi även andra varumärken så som Opel, Peugeot, Saab, Fiat och Jeep.

Björkmans Bil är ett av Sveriges äldsta familjeföretag i bilbranschen, då familjen Björkman fortfarande är ägare till bolaget.

1965 öppnade Björkmans Bil sin första anläggning i Västerås

I över 50 år bedrevs verksamheten på Tunbytorp, där vi idag hittar företagscentret T9

Björkmans Bils grundare Bertil Björkman

Visselblåsning

Vi är måna om att göra rätt och att upprätthålla våra medarbetares, samarbetspartners och allmänhetens förtroende för oss och vår verksamhet. Vi vill därför göra allt vi kan för att upptäcka och hindra eventuella missförhållanden i vår verksamhet så tidigt som möjligt. I vår visselblåsartjänst kan du lämna en rapport om misstanke om allvarliga missförhållanden.  

Rapporter som inkommer via visselblåsartjänsten går till, av företagsledningen utsedda personer, som avgör om de är lämpligt att utreda ärendet eller om den fortsatta hanteringen av rapporten ska överlämnas till en annan oberoende part. Detta kan till exempel vara fallet om ärendet berör en av mottagarna. 

Genom visselblåsartjänsten kan du vara helt anonym när du lämnar din visselblåsning. Din rapport kommer att vara krypterad och inga IP-adresser kan spåras. 

Läs mer eller gör din anmälan här ⮞

Dina sparade bilar.
Jämför bilar