Jämför bilar

Movement that inspires

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kia

Sveriges tredje största bilmärke

Kia stärker positionen och är för sjätte året i rad det tredje största bilmärket i Sverige och även det mest populära bilmärket bland privatpersoner. Dessutom har Kia erhållit ett flertal utmärkelser både när det kommer till säkerhet och design, senaste utmärkelsen gick till den populära elbilen Kia EV9 som blev Årets Bil i Världen och Årets Elbil i Världen 2024.

Kia transformeras från att endast tillverka bilar till att även skapa och leverera hållbara mobilitetslösningar. Kia menar att inspiration och nya idéer kommer från ett liv i rörelse och vill inspirera genom upplevelserna av varumärket samt nya innovativa produkter och tjänster. Samtidigt pågår en omställning att främja en mer hållbar produktion genom att använda förnybar energi och återvinningsbara material.

Vi är stolta över att kunna konstatera att prisregnet över våra bilar bara fortsätter. Inte nog med att vår nya eldrivna SUV Kia EV9 har tagit hem Teknikens Världs Stora Bilpris samt titeln ”Årets elbil”, som utses av tidningen Elbilen. Nu står det dessutom klart att EV9 blivit utsedd till “North American Utility Vehicle of the Year™” av Nordamerikanska Årets Bil (NACTOY) samt korats till ”Årets lyxbil” av de tyska Årets Bil-journalisterna.

Välkommen till Björkmans Bil
– exklusiv Kia-återförsäljare!

Vi finns i Avesta, Borlänge, Erikslund Västerås, Falun, Lindesberg, Ludvika och Örebro. Självklart är vi auktoriserad Kia-verkstad på alla våra orter.

Varför Kia?

Det finns så många anledningar att köpa en Kia – och listan med argument växer ständigt:

  • Sveriges tredje största bilmärke sedan 2017 – för sjätte året i rad
  • Sveriges populäraste bilmärke bland privatpersoner
  • Prisbelönt design, modern teknik och hög säkerhet
  • Stort utbud av elbilar och Plug-In Hybrider
  • Låg ägandekostnad och höga andrahandsvärden
  • Marknadsledande 7-årig nybilsgaranti från fabrik.

Det är bara några fördelar med att köpa en Kia. Självklart finns det många fler, välkommen in och upptäck själv hos oss på Björkmans Bil!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kias laddbara bilar

Idag är över 88% av Kias försäljning är laddbar och har låga 28 g/km CO2-utsläpp jämfört med snittet i Sverige på 62 g/km.*

Men Kia nöjer sig inte där, utan vill skapa en laddbar rörelse där så många som möjligt ska kunna ställa om till att köra på el. När du köper eller leasar en laddbar Kia hos oss på Björkmans Bil kan du vara trygg i ditt val. Inte nog med att vi erbjuder hela 7 års nybilsgaranti från fabrik som även omfattar EV-batteriet. Dessutom är flera av bilmodellerna testvinnare i oberoende motorjournalistik, exempelvis EV6 som utsågs till Årets Bil 2022. Fram till år 2026 ska Kia lansera sju nya rena elbilar.

* Källa försäljningsstatistik och CO2: Vroom jan-dec 2023
Se vårt utbud av Elbilar ⮞

Hållbara materialval

Kia presenterar nu fler detaljer kring hur man skalar upp produktionen för ökad användning av material med mindre miljöpåverkan. ”10 must have sustainability items”, avser de tio mest grundläggande materialen när det kommer till hållbara material. Först ut var Kias flaggskeppsmodell EV9 och planen omfattar att hållbara materialval ska användas till alla nya Kia-modeller.

Kia började så tidigt som 2014 att använda hållbara material, då i Kia Soul EV. Därefter har märket fortsatt ett hållbarhetstänk i produkterna, med ett utbud av växtbaserade komponenter och användande av återvunnen PET och fiskenät.

Läs mer här ⮞

 

Kia Finansiering & Privatleasing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Björkmans Bil hjälper dig med en trygg affär.

Att finansiera sin bil ska vara enkelt, förmånligt och tryggt. Du får kreditbesked på plats och vi hjälper dig med allt det praktiska kring avtal & upplägg. Vi erbjuder både Kia Billån och Kia Privatleasing inklusive serviceavtal via Kia Finans (i samarbete med Santander Consumer Bank).

 

Kia Privatleasing

Kia Privatleasing är ett enkelt och bekvämt sätt att finansiera din Kia. Privatleasa en laddbar Kia med 0 kr i kontantinsats och kostnadsfritt Kia Privatleasingskydd i tre månader. Dessutom ingår alltid vägassistans, 7 års nybilsgaranti från fabrik och Kia Serviceavtal.

Läs mer om Kia Privatleasing ⮞

 

Kia Billån

Kia Billån inklusive serviceavtal – för dig som föredrar att äga din bil. Med Kias låneskydd får du extra trygghet i ditt bilägande, kostnadsfritt i fyra månader. Kia vill göra det enkelt för dig att finansiera och äga en laddbar bil från Kia.

Läs mer om Kia Billån ⮞


Kia Tjänstebil

Stort utbud av Plug-In Hybrider och elbilar

Vill du ha en tjänstebil med prisbelönt design, mycket utrustning och hela 7 års nybilsgaranti från fabrik? Då borde du ta en närmare titt på Kias populära laddbara bilar. Vi satsar på en attraktiv total ägandekostnad i kombination med hög utrustningsnivå samt den senaste tekniken. Vi har ett brett sortiment av laddbara bilmodeller och vi på Björkmans Bil hjälper vi dig att hitta en tjänstebil som passar dig och ditt företags behov.

Se alla Kias tjänstebilsmodeller ⮞ Läs mer om Kias Tjänstebilar ⮞


7 års nybilsgaranti

– Ger trygghet och bra andrahandsvärde

Körglädje, frikostig utrustning och innovation är egenskaper som många förknippar med Kia. Men även kvalitet. Kia har en lång nybilsgaranti från fabrik, hela sju år. Det är kvalitet på riktigt. Garantin är inte en försäkring du betala extra för, den gäller från fabrik och följer bilen när den byter ägare.

Det är en bidragande orsak till att en begagnad Kia har så bra andrahandsvärde, eftersom det är attraktivt att köpa en bil med garanti kvar. Väljer du en elbil från Kia så omfattas även EV-batteriet av Kias sjuåriga nybilsgaranti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Begagnade bilar med kvarvarande nybilsgaranti.

Begagnade bilar genomgångna med största omsorg. Kia Godkänd är noga utvalda begagnade bilar med kvarvarande nybilsgaranti. Bilarna är upp till 5 år gamla och har gått max 12 000 mil. Bilarna är noggrant kontrollerade och vid behov åtgärdade till Kia Godkänd-standard.

• Kontrollerad på över 100 punkter
• Kvarvarande nybilsgaranti upp till 7 år
• 6 månaders Kia Bilförsäkring ingår
• Vägassistans ingår
• Kia Serviceavtal som tillval
• Finansiering genom Kia Finans
• 30 dagars bytesrätt* (max 50 mil)

Se våra Kia Godkända-bilar i lager ⮞

 

Bilförsäkringen bara för Kia

De flesta av oss tänker nog att skador och olyckor bara drabbar andra. När Kia utvecklade Kia Bilförsäkring tänkte de tvärtom. Kia utgick från att det omöjliga faktiskt kan hända och vad du som bilägare vill ha i en sådan situation, i fråga om service, trygghet, garantier och ersättning.

Resultatet blev en unik bilförsäkring med villkor, förmåner och mervärden.

Jämför gärna med din nuvarande bilförsäkring här ⮞

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Auktoriserad Kia-verkstad

i Avesta, Borlänge, Falun, Ludvika, Lindesberg, Västerås och Örebro

När du servar din Kia hos Björkmans Bil använder vi diagnosinstrument som läser av din Kias kondition i ett världsomspännande system med uppdateringar och kontroll av komponenter. Vi använder alltid reservdelar och smörjvätskor av Kia original, och som bevis på genomförd service får du en värdefull Kia Originalservice stämpel i serviceboken– något som även ökar bilens andrahandsvärde.

När du lämnar in din bil hos oss är den i trygga händer. Våra servicetekniker är specialistutbildade på just din bil genom Kia Akademin.

Boka service online här ⮞

 

Teckna Kia Serviceavtal hos oss

På Kia vill vi ta hand om både dig och din bil. Vi gör allt för att ditt bilägande ska vara så enkelt som möjligt. Med våra serviceavtal får du alltid service och underhåll som är anpassat till just din Kia. Din bil bibehåller sin höga kvalitet och du färdas säkert på vägarna.

Kontakta oss för mer information ⮞

 

7 års fri vägassistans

Genom att serva din Kia hos en auktoriserad Kia-verkstad kan du få upp till 7 års fri assistans. Det gäller ända till den dagen då din bil är 7 år eller har gått 15 000 mil.

Det betyder att så länge du låter oss sköta servicen av din bil är Kia Assistans bara ett telefonsamtal bort. Om du skulle råka ut för ett missöde längs vägen garanterar Kia Assistans att du kommer vidare på resan. Vid nödläge tar Kia Assistans hand om bärgning, står för hotell och kostnader för ev. tågresa eller hyrbil – 24 timmar om dygnet i hela Europa. Kia Assistans hjälper till vid t ex:

  • Maskinhaveri eller annat tekniskt fel som är oförutsett och inte beror på bristande underhåll.
  • Bränslestopp, punktering, förlust av bilnycklar eller när dessa låsts in i bilen.

 

Kia Assistans nödnummer: 0770-117 000
(utomlands +46 770-117 000)

Stenskott

Får man ett stenskott i vindrutan så blir vindrutan inte lika säker vid en kollision som den var innan och därför är det viktigt att man lagar stenskottet i tid. Stenskott och sprickor kan också påverka sikten allvarligt. Det finns all anledning att laga stenskott innan de växer till ett större problem. Och det finns all anledning att låta oss på din Kia-verkstad hjälpa dig. Vi har rätt utrustning och tekniker som är experter på just dina rutor, och vid ett eventuellt byte kan du alltid vara säker på att få en Kia Originalruta.

Med Kia Bilförsäkring betalar du en fast självrisk på 200 kr per lagning av stenskott och 1800 kr för byte av ruta. Välkommen in till vår verkstad och hämta ett stenskottsplåster kostnadsfritt.

Stenskott? Snabb åtgärd sparar pengar. Läs mer här ⮞

Extrautrusta din Kia med Originaltillbehör

Vi erbjuder ett stort sortiment av originaltillbehör, där du enkelt och flexibelt kan skräddarsy din Kia utan att kompromissa med säkerhet eller kvalitet. Dessa är tillverkade med samma höga klassificering som de delar man använder i fabriken vid biltillverkning.

Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta tillbehör som passar just din Kia

Kontakta oss ⮞

Exempel på tillbehör

Dragkrok

Kia Original.

Kombinera komfort med effektiva transporter genom att utrusta din Kia med en högkvalitativ dragkrok. Beroende på modell kan du välja mellan fast, avtagbar eller elektrisk fällbar.

Från 11.600 kr

Cykelhållare

Kia Original Bike Carrier.

För dragkrok med plats för två cyklar. Upptäck smidigheten med en cykelhållare som enkelt monteras på bilens dragkrok för en smidig transport.

Nu 5.730 kr

LED-belysning baklucka

Kia Original.

En effektiv LED-belysning som installeras vid bakluckan blir ett perfekt komplement när kvällarna bli mörkare. Den extra belysningen ger ett bättre ljus både i och runt bilen.

Nu 4.619 kr

Laddkabel 5 meter.

Kia Original. Typ 2 – 32 ampere

Kia Original laddkabel av hög kvalitet, utvecklad för att leverera optimal prestanda och lång livslängd. Designad för att hantera de tuffaste klimatförhållandena. Laddkabeln passar alla fordon utrustade med Type2-kontakt och säkerställer en problemfri laddning för såväl renodlade elbilar som laddhybrider.

Nu 4.200 kr

Kia Originalhjul

Vinterhjul & sommarhjul

Vi ställer lika höga krav på våra Kia Originalhjul som våra bilar. Däcken och fälgarna har konstruerats, tillverkats och testats enligt samma stränga normer som din Kia.

Bagagerumsmattor

Kia Original

Oavsett hur blött, lerigt eller smutsigt det blir skyddar den skräddarsydda mattan ditt bagageutrymme. Bagagerumsmattan är hållbar, vattentät och har både halkskydd och upphöjda kanter. Dessutom är mattan designad för att passa in i bilens interiördesign.

DEFA Power laddbox

När du köper en DEFA Power laddbox med installation har du möjlighet att göra skatteavdrag för grön teknik med upp till 50% på material- och arbetskostnader (maximalt 50 000 kr). Skattereduktionen fungerar som vid ROT och RUT och avdraget görs direkt på din faktura.

Laddbox samt installation med Grön Teknik-avdrag.
Pris från 8 480 kr

Laddbox med lastbalansering samt installation med Grön Teknik-avdrag.
Pris från 9 820 kr

Kontakta oss för mer information ⮞

Kia Connect-appen

– full koll på bilen med mobilen

Gör dig redo för en förbättrad körupplevelse anpassad för den uppkopplade vardagen. Med information i realtid som assisterar dig i varje situation, och fjärrstyrning med din smartphone håller du dig ständigt kopplad till din Kia.

Så registerar du dig - Kia Connect ⮞

Kia Charge

– en smart laddningstjänst

Appen som visar dig vägen till hundratusentals laddpunkter i Europa och Sverige. Du ser i förväg vilken typ av laddning som finns, vilket pris laddoperatören erbjuder och om laddpunkten är tillgänglig.

• Slipp krångel med olika laddbrickor och appar
• Planera långresan • All laddning på en faktura

Läs mer här ⮞

Ionity

– nätverk av laddare

Som elbilsförare behöver inte långresan vara ett problem. Europas ledande snabbladdningsnätverk Ionity har hundratals ultrasnabba laddstationer runtom i Europa. Med en laddstation var tolfte mil på internationella motorvägar har Ionity som mål att möjliggöra enkelt resande.

 

Läs mer här ⮞

Dina sparade bilar.
Jämför bilar