Jämför bilar

Kia – Movement that inspires

Kia stärker positionen och är för sjätte året i rad det tredje största bilmärket i Sverige och även det mest populära bilmärket bland privatpersoner. Dessutom har Kia erhållit ett flertal utmärkelser både när det kommer till säkerhet och design, senaste utmärkelsen gick till den populära elbilen Kia EV9 som blev Årets Bil i Världen och Årets Elbil i Världen 2024.

Kia transformeras från att endast tillverka bilar till att även skapa och leverera hållbara mobilitetslösningar. Kia menar att inspiration och nya idéer kommer från ett liv i rörelse och vill inspirera genom upplevelserna av varumärket samt nya innovativa produkter och tjänster. Samtidigt pågår en omställning att främja en mer hållbar produktion genom att använda förnybar energi och återvinningsbara material.

Välkommen till Björkmans Bil – exklusiv Kia-återförsäljare!

Vi finns i Avesta, Borlänge, Erikslund Västerås, Falun, Lindesberg, Ludvika och Örebro. Självklart är vi auktoriserad Kia-verkstad på alla våra orter.

Varför Kia?

Det finns så många anledningar att köpa en Kia – och listan med argument växer ständigt:

 • Sveriges tredje största bilmärke sedan 2017 – för sjätte året i rad
 • Sveriges populäraste bilmärke bland privatpersoner
 • Prisbelönt design, modern teknik och hög säkerhet
 • Stort utbud av elbilar och Plug-In Hybrider
 • Låg ägandekostnad och höga andrahandsvärden
 • Marknadsledande 7-årig nybilsgaranti från fabrik.

Det är bara några fördelar med att köpa en Kia. Självklart finns det många fler, välkommen in och upptäck själv hos oss på Björkmans Bil!

Elektrifierat

Kias laddbara bilar

När du kör en laddbar Kia är du en del av en rörelse framåt, mot målet – 100% laddbar försäljning i Sverige. Kia är redan på god väg med en laddbar försäljning på 88% där totalmarknaden ligger på 60%, och Kia har 28 gram genomsnittligt CO2-utsläpp jämfört med snittet i Sverige på 62 gram CO2*. Men Kia nöjer sig inte där, utan vill skapa en laddbar rörelse där så många som möjligt ska kunna ställa om till att köra på el. Målet är 100% laddbart år 2024.

När du köper eller leasar en laddbar Kia hos oss på Björkmans Bil kan du vara trygg i ditt val. Inte nog med att vi erbjuder hela 7 års nybilsgaranti från fabrik som även omfattar EV-batteriet. Dessutom är flera av bilmodellerna testvinnare i oberoende motorjournalistik, exempelvis EV6 som utsågs till Årets Bil 2022. Fram till år 2026 ska Kia lansera sju nya rena elbilar.

* Källa försäljningsstatistik och CO2: Vroom jan-dec 2021
Se vårt utbud av Elbilar

Kia Finansiering & Privatleasing

Hos Björkmans Bil

Att finansiera sin bil ska vara enkelt, förmånligt och tryggt. Du får kreditbesked på plats och vi hjälper dig med allt det praktiska kring avtal & upplägg. Vi erbjuder både Kia Billån och Kia Privatleasing inklusive serviceavtal via Kia Finans (i samarbete med Santander Consumer Bank).

Kia Privatleasing är en bra affär och när du privatleasar en laddhybrid eller en helt eldriven bil blir den ännu bättre. Lägre bränslekostnader och lägre skatt bidrar till att den totala månadskostnaden minskar. Kontakta oss eller beställ enkelt Kia Privatleasing online med Mobilt BankID här.

Läs mer om Kia Privatleasing

Kia Tjänstebil

– Stort utbud av Plug-In Hybrider och elbilar

Vill du ha en tjänstebil med prisbelönt design, mycket utrustning och hela 7 års nybilsgaranti från fabrik? Då borde du ta en närmare titt på Kias laddbara bilar. Vi satsar på en attraktiv total ägandekostnad i kombination med hög utrustningsnivå samt den senaste tekniken. Vi har ett brett sortiment av laddbara bilmodeller och vi på Björkmans Bil hjälper vi dig att hitta en tjänstebil som passar dig och ditt företags behov.

Se våra Tjänstebilar

7 års nybilsgaranti

– Ger trygghet och bra andrahandsvärde

Körglädje, frikostig utrustning och innovation är egenskaper som många förknippar med Kia. Men även kvalitet. Kia har en lång nybilsgaranti från fabrik, hela sju år. Det är kvalitet på riktigt. Garantin är inte en försäkring du betala extra för, den gäller från fabrik och följer bilen när den byter ägare.

Det är en bidragande orsak till att en begagnad Kia har så bra andrahandsvärde, eftersom det är attraktivt att köpa en bil med garanti kvar. Väljer du en elbil från Kia så omfattas även EV-batteriet av Kias sjuåriga nybilsgaranti.

Bilförsäkringen bara för Kia

De flesta av oss tänker nog att skador och olyckor bara drabbar andra. När Kia utvecklade Kia Bilförsäkring tänkte de tvärtom. Kia utgick från att det omöjliga faktiskt kan hända och vad du som bilägare vill ha i en sådan situation, i fråga om service, trygghet, garantier och ersättning.

Resultatet blev en unik bilförsäkring med villkor, förmåner och mervärden.

Jämför gärna med din nuvarande bilförsäkring här

Auktoriserad Kia-verkstad

i Avesta, Borlänge, Falun, Ludvika, Lindesberg, Västerås och Örebro

När du servar din Kia hos Björkmans Bil använder vi diagnosinstrument som läser av din Kias kondition i ett världsomspännande system med uppdateringar och kontroll av komponenter. Vi använder alltid reservdelar och smörjvätskor av Kia original, och som bevis på genomförd service får du en värdefull Kia Originalservice stämpel i serviceboken– något som även ökar bilens andrahandsvärde.

När du lämnar in din bil hos oss är den i trygga händer. Våra servicetekniker är specialistutbildade på just din bil genom Kia Akademin.

Boka service här

Teckna Kia Serviceavtal hos oss

På Kia vill vi ta hand om både dig och din bil. Vi gör allt för att ditt bilägande ska vara så enkelt som möjligt. Med våra serviceavtal får du alltid service och underhåll som är anpassat till just din Kia. Din bil bibehåller sin höga kvalitet och du färdas säkert på vägarna.

Kontakta oss

7 års fri vägassistans

När du servar din Kia hos en auktoriserad Kia-verkstad kan du få upp till 7 års fri assistans. Varje gång din Kia är inne på en Kia Originalservice får du med automatik en kostnadsfri förlängning av assistansförsäkringen som gäller till nästa servicetillfälle. Det gäller ända till den dagen då din bil är 7 år eller har gått 15 000 mil.

Det betyder att så länge du låter oss sköta servicen av din bil är Kia Assistans bara ett telefonsamtal bort. Om du skulle råka ut för ett missöde längs vägen garanterar Kia Assistans att du kommer vidare på resan. Vid nödläge tar Kia Assistans hand om bärgning, står för hotell och kostnader för ev. tågresa eller hyrbil – 24 timmar om dygnet i hela Europa. Kia Assistans hjälper till vid t ex:

 • Maskinhaveri eller annat tekniskt fel som är oförutsett och inte beror på bristande underhåll.
 • Bränslestopp, punktering, förlust av bilnycklar eller när dessa låsts in i bilen.

 

Kia Assistans nödnummer: 0770-117 000 (utomlands +46 770-117 000)

Extrautrusta din Kia med Originaltillbehör

Vi erbjuder ett stort sortiment av originaltillbehör, där du enkelt och flexibelt kan skräddarsy din Kia utan att kompromissa med säkerhet eller kvalitet. Dessa är tillverkade med samma höga klassificering som de delar man använder i fabriken vid biltillverkning.

Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta tillbehör som passar just din Kia

Kontakta oss

Laddboxerbjudande från E.ON

Med en laddbox hemma är du alltid fulladdad direkt från start. Kia erbjuder smidiga laddboxar med hög säkerhet och funktionalitet.

Köp en laddbox för 9 995 kr inklusive fast kabel, lastbalansering och standardinstallation efter skattereduktion 50%.

Kontakta oss för mer information

Kia Connect-appen

 • Njut av full kontroll på din Kia via din smartphone även när du inte sitter i bilen
 • Ta emot statusuppdateringar om din bil och statistik över din körning
 • Fjärraktivera en lång rad viktiga funktioner med hjälp av din smartphone
 • Nu med uppdaterad design, intuitiva menyer och nya funktioner

Ladda ner från Appstore Ladda ner från Google Play

* Kia Connect finns tillgänglig beroende på utrustningsnivå

Kia-kortet

Dela upp dina bilomkostnader, få 1% bonus på allt du handlar

Du har alltid upp till 60 dagar räntefritt på allt du handlar, och kan välja upp till 4 månader ränte- och betalningsfritt eller upp till 12 månader räntefritt på det du köper hos Kia. Kortet har ingen årsavgift och under de räntefria månaderna utgår inte någon aviseringsavgift. Kortet är ett kreditkort (Mastercard) som gäller på miljontals inköpsställen världen över.

Kia-kortet ger dig

 • 1 % bonus på alla köp i hela världen
 • Ingen årsavgift
 • Alltid upp till 60 dagar räntefri kredit
 • Möjlighet att dela upp dina betalningar i upp till 12 månader räntefritt hos auktoriserade Kia-återförsäljare och -verkstäder
 • Bonuscheckar och erbjudanden i Kia Finans-appen

Ansök om ditt Kia-kort

 1. Ansök om kortet via länken nedan. Du signerar med BankID.
 2. Du får kortet i brevlådan inom sju till tio dagar.

Börja handla och samla bonuspoäng.

Ansök om Kia-kortet här

Dina sparade bilar.
Jämför bilar