Jämför bilar

Stenskott? Snabb åtgärd sparar tid och pengar.

Våren närmar sig och med mycket grus på vägarna ökar riskerna för stenskott. Att reparera stenskott är inte bara mer kostnadseffektivt än att byta hela vindrutan, det är även ett bättre val för miljön.

Men, det gäller att agera snabbt.

Tiden spelar en avgörande roll när det gäller att kunna reparera skador, och alltför många väntar för länge med att åtgärda dem. Genom att snabbt applicera ett stenskottsplåster kan du göra en stor skillnad. Det förhindrar effektivt smuts och fukt från att tränga in, vilket ökar möjligheterna till reparation istället för att ersätta rutan.

”Det är viktigt att omedelbart sätta på ett stenskottsplåster efter att du har fått ett stenskott. Plåstret förhindrar sprickbildning och undviker att du behöver byta hela rutan. En reparation tar endast en halvtimme jämfört med en hel dags arbete på verkstaden för att byta ruta. Dessutom, beroende på försäkringsbolag, kan du få stenskottet lagat från 0 kronor, vilket är betydligt billigare än den självrisk på 1800 kronor som krävs för att byta hela rutan,” poängterar Jan Hertzman, Servicemarknadschef på Björkmans Bil.

Tre tips gällande stenskott:

 1. Håll ett säkert avstånd och anpassa din hastighet, speciellt när du möter andra fordon.
 2. Säkerställ att du har ett stenskottsskydd till hands i bilen. Om du får ett stenskott, montera det omedelbart för att skydda rutan från att spricka.
 3. Boka tid för reparation så snart som möjligt. Ju längre du väntar, desto större är risken för allvarligare skador.

Gratis stenskottsplåster

Om din vindruta har skadats av ett stenskott, besök oss på Björkmans Bil för att få ett kostnadsfritt stenskottsplåster. Det kommer att hjälpa till att skydda din vindruta tills du har möjlighet att besöka någon av våra verkstäder för att reparera skadan.

Intresseanmälan

Är du intresserad och vill veta mer? eller boka en tid för en reparation? Fyll i dina uppgifter nedan så kommer vi kontakta dig inom kort.

  Välj närmaste anläggning

  Meddelande

  Dina sparade bilar.
  Jämför bilar