Jämför bilar

Begagnad bil? Björkmans Bil hjälper dig med en trygg bilaffär

När det är dags att köpa en begagnad bil är det viktigt att välja en pålitlig aktör som erbjuder de bästa möjliga förutsättningarna för en trygg affär.

– Jag skulle säga att vår styrka är att vi är väldigt noggranna med bilarna. Vi testar alla bilar och åtgärdar eventuella felaktigheter eller brister innan de kommer ut till försäljning, säger Christer Hurtig, säljare hos Björkmans Bils anläggning i Ludvika.

Det senaste året har försäljningen av begagnade bilar ökat stadigt hos Björkmans Bil i Ludvika. De har ett stort utbud av olika märken och modeller, vilket gör att de flesta kan hitta en bil som passar just dem. Alla bilar är kontrollerade enligt ett framtaget testprotokoll med över 100 testpunkter. Detta för att kunna säkerställa en hög kvalitet och vara en trygghet för kommande ägare.

Christer Hurtig, säljare hos Björkmans Bils anläggning i Ludvika.

Processen innebär att varje bil genomgår en omfattande kontroll där man provkör, kollar efter eventuella skador både utvändigt och invändigt, samt granskar servicehistoriken. Inbytestestet utförs av certifierad personal som har en djupgående förståelse för bilars styrkor och svagheter.

– Vi tittar på allt. Om vi skulle hitta något som behöver åtgärdas så gör vi det innan bilen går ut till försäljning. Det innebär att våra kunder kan vara trygga med att de köper en begagnad bil som har hög kvalitet.

Se alla våra begagnade bilar här ⮞

Som kund ska man känna sig trygg med att en begagnad bil håller vad den lovar. Björkmans Bil är en av Sveriges största Kia-exklusiva återförsäljare, och de begagnade bilar som de säljer allra snabbast är just begagnade Kia-bilar.

– Köper man en ny Kia ingår det sju års nybilsgaranti från fabrik. Garantin är inte personlig utan följer med bilen när man säljer. Exempelvis, får vi in en begagnad Kia som rullat i tre år, kan vi sälja den med fyra år kvar på nybilsgarantin. Det är en trygghet för nästa köpare, konstaterar Christer och berättar att den sjuåriga garantin dessutom höjer Kia-bilarnas andrahandsvärde.

– En bil med kvarvarande nybilsgaranti är en trygghet för kunden. Det gör att bilarna får ett högre värde, vilket är bra för kunden när det är dags att sälja bilen.

Vill du veta mer om Björkmans Bil? Läs mer här ⮞

För att hitta rätt bil som passar en själv eller familjen så är det viktigt att man gör en behovsanalys, berättar Christer.

– Vi vill hjälpa alla kunder att göra ett bra och långsiktigt bilköp. Därför vill vi gärna ge tips och råd för att hitta rätt bil för kundens behov. Våra säljare pratar med kunden för att exempelvis få reda på vad kunden ska använda bilen till och hur deras vardag ser ut. Vissa behöver en bil med låga driftkostnader för pendling fram och tillbaka till jobbet, medan andra är fem i familjen varav tre barn spelar hockey. Då kanske vi behöver titta på en lite större bil för att få plats med både familj och hockeytrunkar. Det är viktigt att vi som säljare lyssnar in och erbjuder rätt bil för kundens behov.

Över 100 begagnade bilar i lager - Sök direkt här ⮞

När man köper en begagnad bil hos Björkmans Bil ingår en MRF-garanti. Det är bara MRF-anslutna bilföretag som har rätt att lämna ut garantin, som är en av branschens tryggaste för kunden.

– Vårt mål är att kunden ska bli helt nöjd med sin affär. Men skulle något hända med bilen efter leverans så hjälper vi till även då med åtgärder enligt MRFs riktlinjer, försäkrar Christer.

Björkmans Bil finns på sju orter i Dalarna, Västmanland och Närke. Det innebär att anläggningarna har ett stort lager av begagnade bilar som kan transporteras mellan orterna för att möta kundernas specifika önskemål. Dessutom kan kunder som köper en bil på en ort få service och hjälp av en annan, vilket stärker kundupplevelsen än mer.

– Det finns en styrka i att vi finns på sju orter. Tillsammans har vi väldigt många bilar och ett stort lager. Det gör att vi nästan alltid kan hitta en bil som passar kundens behov, avslutar Christer.


Intresseanmälan

Är du intresserad och vill veta mer? eller vill du boka en provkörning? Fyll i dina uppgifter nedan så kommer vi kontakta dig inom kort.

    Välj närmaste anläggning

    Meddelande


    Dina sparade bilar.
    Jämför bilar