Jämför bilar

Så registrerar du din bil till Kia Connect

Gör dig redo för en förbättrad körupplevelse anpassad för den uppkopplade vardagen. Med information i realtid som assisterar dig i varje situation, och fjärrstyrning med din smartphone håller du dig ständigt kopplad till din Kia.

En uppkopplad bil är en smartare bil!

Vill du se hur det går till? Titta på vår instruktionsvideo.

Fyra enkla steg.

Steg 1 – Ladda ned Kia Connect-appen

Du hittar den i App Store eller Google Play.

Steg 2 – Registrera ett konto

Det kan du göra direkt i appen, fyll i de uppgifter som önskas.

Steg 3 – Koppla ihop din Kia med telefon

När du sitter i bilen, gå in på pekskärmen och välj ”Kia Connect”. Sedan går du in på ”Kia Connect Inställningar” och väljer ”Modem-information”. Då får du upp en QR-kod.

I Kia Connect-appen på din telefon, välj ”Your Vehicle/Ditt fordon” och scanna QR-koden på bilens pekskärm. När kopplingen är färdig kommer en ruta upp på bilens display för dig att godkänna. Då får du fram en kod som du använder i Kia Connect-appen för att färdigställa sammankopplingen.

Steg 4 – Börja använda Kia Connect

Nu har du kopplat ihop telefonen med bilen. I appen går du in på ”Your Vehicle/Ditt fordon” och väljer ”Use Vehicle/Använd fordon” för att sätta igång.

Vad är Kia Connect?

Status på fordon

Upptäck värdefull fordonsinformation när du behöver det som mest med Kia Connect-appen. Få enkel tillgång till detaljer som bränslenivå och återstående räckvidd för din elektriska Kia – direkt i din hand.

Fjärrlåsning

Slipp oron för att ha glömt låsa bilen genom att använda Kia Connect-appen. Med bara ett knapptryck på din smartphone kan du enkelt kontrollera om din bil är låst eller olåst, oavsett var du befinner dig.

Mina resor

Med Kia Connect-appen kan du enkelt logga användbar information om dina resor. Upptäck din genomsnittliga hastighet, avstånden du har rest och din genomsnittliga restid – allt med några få knapptryckningar.

Hitta min Kia

Med funktionen ”Hitta min Kia” behöver du aldrig mer fundera på var du parkerade din bil.

Smart laddning

Har du en elbil eller plug-in hybrid? Logga in på Kia Connect -appen och bestäm när du vill ladda din bil direkt från din smartphone.

Vilka är Björkmans Bil?

Björkmans Bil (Bertil Björkman Bil AB) är en av Sveriges största Kia-exklusiva återförsäljare och ett av Mellansveriges äldsta familjeföretag i bilbranschen med rötter från 1965. Vi finns idag på sju orter: Avesta, Borlänge, Falun, Ludvika, Lindesberg, Erikslund i Västerås och Örebro. Bolaget omfattar totalt ca 170 medarbetare och omsätter drygt 1,2 miljarder kronor. Vi hjälper ca 5000 kunder att köpa bil och tar hand om ca 50.000 kunder på våra serviceverkstäder.

Läs mer om Björkmans Bil

1965 öppnade Björkmans Bil sin första anläggning i Västerås. Nu finns bolaget på sju orter i Västmanland, Dalarna och Örebro Län.

Dina sparade bilar.
Jämför bilar