Jämför bilar

Sommaren är här
– 5 tips till en bekymmersfri bilsemester

Sommaren närmar sig med stormsteg, och det är hög tid att förbereda bilen för semestern. För att hjälpa dig på traven har vi sammanställt fem viktiga tips för en bekymmersfri semester.

1. Boka service i god tid

Under sommaren tar vår personal välförtjänt semester, vilket innebär att våra servicetider går åt snabbare än normalt. Se till att boka din service i god tid för att säkerställa en tid som passar dig.

2. Se till att din bil är servad enligt servicebok

En väl underhållen bil bidrar till en tryggare och mer pålitlig resa. Regelbunden service minskar risken för oväntade problem och att bli stående längs vägen, vilket kan spara både tid och pengar.

3. Kontrollera däcktrycket och slitage

Däckens skick påverkar både prestanda och bränsleeffektivitet. Kontrollera att däcktrycket är korrekt och att däcken inte är för slitna. Vi rekommenderar minst 3 mm mönsterdjup på sommardäcken för att de ska bibehålla väggreppet och minska risken för punktering.

4. Fundera över sommartillbehör

För en smidigare semester kan sommartillbehör som takbox, lasthållare och cykelhållare vara värdefulla. De ger dig extra förvaringsutrymme och gör det lättare att transportera cyklar och annan utrustning.

5. Packa en nödväska

En nödväska är ett måste för längre resor. Packa viktiga verktyg, ett första hjälpen-kit och reservdelar som extralampor och säkringar. Det kan göra skillnad om du stöter på problem längs vägen. Dessutom rekommenderar vi att du tar med både vatten och enklare mat/snacks ifall du fastnar i en bilkö.​

Njut av sommaren med trygghet

Att genomföra en noggrann kontroll av bilen och vara förberedd med viktiga sommartillbehör kan göra skillnaden mellan en bekymmersfri resa och oväntade problem längs vägen. Björkmans Bil står redo att hjälpa till med allt från sommarförberedelser till service, så att du kan njuta av semestern med fullt förtroende i din bil.​

Undrar du över något? Kontakta oss så hjälper vi dig ⮞

Ska du serva din bil i sommar? Boka i god tid!

Sommaren är en period när vår personal också tar välförtjänt semester, vilket kan resultera i färre tillgängliga servicetider. För att undvika stress och säkerställa att din bil får den omsorg den behöver, rekommenderar vi att du bokar din service så tidigt som möjligt. En regelbunden service är inte bara viktig för bilens prestanda, utan också för din säkerhet på vägarna.

Följ dessa tips och råd för att säkerställa att din bil är redo för sommarens alla äventyr. Vi på Björkmans Bil önskar dig en trevlig och säker sommar på vägarna!

Boka service ⮞

Dina sparade bilar.
Jämför bilar