Jämför bilar

Kia EV6 – Årets Bil 2022

Kia EV6 har varit en försäljningssuccé i Sverige med över 4300 kundsålda bilar sedan lanseringen i november 2021. Nu har EV6 även vunnit den prestigefyllda utmärkelsen Årets Bil 2022. EV6 var en av sju finalister och vann med 279 poäng och placerade sig före Renault Megane E-Tech (265 poäng) och Hyundai Ioniq 5 (261 poäng).

 

Årets Bil i Europa är en årlig utmärkelse som har delats ut sedan 1964 och går till den bilmodell som bidrar med teknisk innovation och samtidigt ger mycket värde för pengarna. Årets Bil-juryn består av 59 journalister från 22 europeiska länder, varav tre från Sverige.

Frank Janssen, ordförande för Årets Bil-juryn:
– Det är väldigt trevligt att se Kia EV6 få ta emot priset. Det var på tiden att Kia och koncernen belönades eftersom man har arbetat så hårt med den här bilen. Kias framsteg är verkligen imponerande.

Jason Jeong, VD Kia Europe:
– Det är en stor ära att vinna Årets Bil 2022 och det är första gången Kia vinner detta prestigefyllda pris. Kia EV6 höjer den tekniska nivån och gör elektrisk mobilitet underhållande, bekväm och tillgänglig genom att kombinera lång verklig räckvidd, ultrasnabb laddningskapacitet och rymlig högteknologisk interiör med en engagerande körupplevelse. Kia EV6 ger en spännande föraning om vad som fortfarande väntar i vårt växande elektrifierade modellutbud.

Utmärkelsen Årets bil 2022 är en av de globalt kända utmärkelser som tilldelats EV6 sedan lanseringen. Bland annat har Kia EV6 vunnit “2022 Irish Car of the Year”; “2022 What Car? Car of the Year”; “Crossover of the Year – TopGear.com 2021 awards”; “Premium’ winner – i tyska Årets Bil 2022”; och delad vinnare i “Best Cars of the Year’ 2021/2022”.

Läs mer om Kia EV6

image/svg+xml

– Det är en fantastiskt komplett elbil

Fyrhjulsdrift, ultrasnabb laddning, en räckvidd på upp till 528 kilometer och en dragkapacitet på 1600 kg. Kia EV6 har fått utmärkelsen Årets Bil i Europa 2022. – Det är en fantastisk komplett elbil som har blivit en försäljningssuccé sedan lanseringen i höstas, säger Dennis Dimic Försäljningschef Björkmans Bil.

När Kia EV6 lanserades anslöt den sig till ett redan starkt elbilsprogram, men är helt unik i sitt slag. – Kia hade sedan tidigare två populära elbilsmodeller, e-Niro och e-Soul, som i grunden är bensinbilar som blivit omdesignade till elbilar. Kia EV6 är byggd på en helt ny plattform som är speciellt utvecklad för elbilar, vilket skapar helt nya förutsättningar för batterikapacitet, laddningstider och utrymmen i bilen.

Sedan lanseringen av Kias nya elbil har den sålts i över 4300 exemplar och har blivit en försäljningssuccé – många kunder har väntat på den här bilen då de efterfrågat alla de tekniska innovationer som EV6 besitter, konstaterar Dennis. Mest uppmärksammat är den exceptionellt snabba laddningstiden, som möjliggörs av bilens 800-voltsteknik.

– Med en snabbladdare kan du ladda batteriet från 10 till 80 procent på så lite som 18 minuter, vilket är unikt. Men även med en vanlig laddbox så tar det inte mer än sju timmar att nå full laddning, vilket ger en total räckvidd på upp till 528 kilometer enligt WLTP. Så det är bara att sätta bilen på laddning i sin laddbox hemma över natten, så är bilen fulladdad och klar när du skall köra på morgonen.

Läs mer om Kia EV6


Dennis Dimic, försäljningschef Björkmans Bil

Det är inte bara laddningen som går snabbt med Kias nya elbil. Kia EV6 med fyrhjulsdrift gör 0-100km/h på 5,2 sekunder och toppmodellen Kia EV6 GT gör 0-100km/h på endast 3,5 sekunder, något som bäddar för en körupplevelse utöver det vanliga.

– Den är rolig och rapp att köra, samtidigt som den är väldigt kraftfull, säger Dennis. Ett exempel på det är den imponerande dragkapaciteten på 1600 kg, som inte kan matchas av särskilt många modeller på marknaden.

Även när det kommer till designen står Kias nya elbilsmodell ut i konkurrensen, fortsätter Dennis.

– Kia EV6 är en otroligt snygg crossover med ett väldigt sportigt utseende. Bilen har en bred front och ett lite högre insteg som gör att man kommer upp en bit och får en bra överblick, vilket uppskattas av många kunder. Tack vare att den har kort överhäng både bak och fram får man gott om benutrymme i baksätet. Bagageutrymmet är också generöst, och under motorhuven finns extra lastutrymme i form av en så kallad frunk där du till exempel kan förvara laddkabeln. En annan trevlig detalj är att interiören, som är av oerhört hög kvalitet, är gjord i veganläder tillverkat av återvunna PET-flaskor.

Läs mer om Kia EV6

Med ett lågt förmånsvärde är Kia EV6 perfekt för den som ska välja tjänstebil, men elbilen har blivit populär bland alla typer av kunder. – Det är en fantastiskt komplett elbil som täcker in det mesta som folk efterfrågar, säger Dennis.

Dessutom tillkommer tekniska finesser som relaxstolar och en V2L-funktion, som gör EV6 till en mobil powerbank att använda till andra elektriska apparater eller till och med förse grannens elbil med ström. Med det avancerade säkerhetssystemet kan bilen själv styra, bromsa och visa döda vinkeln i displayen, och som vanligt ingår Kias 7-åriga nybilsgaranti, som upp till 15 000 mil även gäller batterierna, så att du alltid kör tryggt och säkert på vägarna.

image/svg+xml

Intresseanmälan

Är du intresserad och vill veta mer? eller vill du beställa redan nu? Fyll i dina uppgifter nedan så kommer vi kontakta dig inom kort.

    Välj närmaste anläggning

    Meddelande

    Dina sparade bilar.
    Jämför bilar