Jämför bilar

Björkmans Bil bygger ny Kia-anläggning på Myran i Falun.

Björkmans Bil fortsätter att växa och kommer att etablera sig på det expansiva shoppingområdet Myran i Falun. En toppmodern och framtidssäkrad Kia-anläggning kommer att byggas och väntas vara i drift under våren 2025.

– Vi ser fram emot att få erbjuda våra kunder och personal en toppmodern fullserviceanläggning med optimalt läge och bästa tillgänglighet. Kia har växt kraftigt i Sverige och vi har under de senaste åren planerat för en ny Kia-anläggning som är anpassad för framtiden. Vi är glada att kunna göra den här satsningen och få välkomna våra kunder till en modern anläggning som är anpassad efter Kias senaste designkoncept, säger Stephan Ellefors, VD Björkmans Bil.

På bilden ser vi tomten på Myran där den nya anläggningen kommer att byggas. Från vänster ser vi Peter Storsnes – försäljningschef Falun, Anders Björkman – ägare Björkmans Bil, Stephan Ellefors – VD Björkmans Bil och Niklas Hammarström – Servicechef Falun

Björkmans Bil har under en lång tid varit etablerade på Ingarvet i Falun, när den nya anläggningen är färdigställd kommer verksamheten att flyttas över. Den nya anläggningen kommer att erbjuda en totallösning för Kia-kunden med showroom för nya bilar, utställningshall för begagnade bilar, däckhotell och en toppmodern serviceverkstad. Anläggningen blir utformad efter Kias senaste riktlinjer som är anpassad för framtiden, vilket innefattar fler elektrifierade bilmodeller, både personbilar och transportbilar.

Läget intill E16 och shoppingområdet Myran är strategiskt viktig för Kias närvaro i Falun.

– Myran är ett populärt och växande handelsområde och vi räknar med en stark kundtillströmning från första dagen. Med en optimerad modern anläggning kan vi erbjuda service inom alla segment på toppnivå. Helt klart är att vi sätter kunden i centrum i allt vad vi gör i den här satsningen, säger Peter Storsnes, försäljningschef Björkmans Bil Falun.

– Vårt mål är att det skall vara enklare, smidigare och mer inspirerande att besöka oss och vi satsar stort på att skapa en trevlig och inbjudande atmosfär för kunden. Vi hoppas alla våra kunder följer med oss från Ingarvet till Myran för att ta del av vår nya anläggning när det är dags för invigning, säger Niklas Hammarström, Servicechef Björkmans Bil Falun.


Björkmans Bil är en av Sveriges största Kia-exklusiva återförsäljare och har sedan tidigare sju anläggningar, varav fyra i Dalarna.

– Vi ser en stor potential för Kia i Dalarna och när vår nya anläggning är invigd kommer vi vara ännu mer tillgängliga för våra kunder. Oavsett om man vill besöka oss i Avesta, Borlänge, Ludvika eller Falun vill vi kunna erbjuda våra kunder samma höga servicegrad, säger Stephan.

Kia är sedan 2017 det tredje bästsäljande bilmärket i Sverige. Förra året var över 85% av Kias försäljning laddbar, antingen i form av en elbil eller en Plug-In Hybrid.

– Vi är glada för den satsning Björkmans Bil gör i Falun. Det ligger helt i linje med Kias strategi att stärka varumärket och öka tillgängligheten ytterligare. Björkmans Bil är en väletablerad partner och vi känner oss trygga och övertygade om att den nya anläggningen i Falun kommer vara till stor glädje för våra Kia-kunder i regionen, säger Niclas Ahl, nätverkschef Kia Sweden.


Anläggningen kommer att byggas och projekteras av Annelunds Invest AB. Bolaget är beläget i Enköping och kommer även vara fastighetsägare.
– Vi är glada att ha nått en långsiktig överenskommelse och vi ser fram emot att påbörja arbetet. Bygglovshandlingarna är inlämnade och byggstarten förväntas ske under våren. Björkmans Bil är en stabil och nytänkande partner och det kommer bli en toppmodern bilanläggning som är byggd för framtiden, med kunden i fokus, säger Henrik Andersson, Annelunds Invest AB.

I den nya anläggningen räknar Björkmans Bil med att hjälpa ca 2500 kunder på årsbasis. Dessutom kommer etableringen att skapa uppskattningsvis 5 nya arbetstillfällen och rekryteringen påbörjas under hösten 2024.


 

Björkmans Bil (Bertil Björkman Bil AB) är en av Sveriges största Kia-exklusiva återförsäljare och ett av Mellansveriges äldsta familjeföretag i bilbranschen med rötter från 1965. Bolaget finns idag på sju orter: Avesta, Borlänge, Falun, Ludvika, Lindesberg, Erikslund i Västerås och Örebro. Bolaget omfattar totalt ca 170 medarbetare och omsätter drygt 1,2 miljarder kronor. På årsbasis hjälper vi ca 5.000 kunder att köpa bil och tar hand om ca 50.000 kunder på våra serviceverkstäder.

Dina sparade bilar.
Jämför bilar