Jämför bilar

Björkmans Bil expanderar och etablerar en ny Kia-anläggning i Enköping.

Björkmans Bil fortsätter att växa och kommer att etablera sig som exklusiv Kia-återförsäljare vid Annelund i Enköping. En toppmodern anläggning kommer att byggas och anläggningen väntas vara i drift under våren 2025.

– Vi är glada att få möjligheten att expandera och etablera oss i Enköping tillsammans med Kia. Bygglovshandlingarna lämnas in inom kort och vi förväntar oss att byggstarten sker under våren. Det kommer bli en toppmodern anläggning som är anpassad efter Kias senaste designkoncept. Kia växer kraftigt i Sverige och vi ser fram emot att få öppna vår åttonde Kia-anläggning och hälsa våra kunder välkomna till en fullserviceanläggning med optimalt läge och bästa tillgänglighet, säger Stephan Ellefors, VD Björkmans Bil.

På bilden ser vi Stephan Ellefors – VD Björkmans Bil (till vänster) och byggaren Henrik Andersson – Annelunds Invest AB (till höger)

Björkmans Bil Enköping kommer att erbjuda en totallösning för Kia-kunden med showroom för nya bilar, utställningshall för begagnade bilar, däckhotell och en toppmodern serviceverkstad. Den nya anläggningen blir utformad efter Kias senaste riktlinjer som är anpassat för framtiden, vilket innefattar flera nya elektrifierade bilmodeller, både personbilar och transportbilar, samt ökad försäljning och allt fler Kia-bilar i behov av regelbunden service av en auktoriserad Kia-verkstad.

Idag har Björkmans Bil sju Kia-anläggningar i Dalarna, Västmanland och Närke. Etableringen i Enköping blir den första i Uppland. Anläggningens placering intill väg 55, E18 och trafikplats Annelund är strategiskt viktigt för Kias närvaro i Enköping.

– Vi ser en stor potential för Kia i hela Enköpingsregionen. Vi vill vara lättillgängliga för våra kunder och med den nya anläggningens placering räknar vi med en stark tillströmning från första dagen. Det ska vara enkelt och smidigt att besöka oss och vi vill skapa en trevlig och inspirerande miljö. Oavsett om man vill besöka oss i exempelvis Västerås, Avesta eller Enköping vill vi kunna erbjuda våra kunder samma höga servicegrad, säger Stephan.


Kia är sedan 2017 det tredje bästsäljande bilmärket i Sverige. Förra året var över 85% av Kias försäljning laddbar, antingen i form av en elbil eller en Plug-In Hybrid.

– Vi är glada för den satsning Björkmans Bil gör i Enköping. Det ligger helt i linje med Kias strategi att stärka varumärket och öka tillgängligheten ytterligare. Björkmans Bil är redan i dag en väletablerad partner i Västerås, Örebro, Lindesberg och södra Dalarna och vi känner oss trygga och övertygade om att det blir framgång även i Enköping, säger Niclas Ahl, nätverkschef Kia Sweden.

I den nya anläggningen räknar Björkmans Bil med att hjälpa ca 2500 kunder på årsbasis. Nyetableringen kommer att skapa uppskattningsvis ca 20 nya arbetstillfällen, och rekryteringen påbörjas under hösten 2024.


Björkmans Bil bygger ny Kia-anläggning i Falun samt expanderar i Västerås och Avesta.

Under 2024 expanderar Björkmans Bil sin verksamhet på flera områden. Förutom nybyggnationen i Enköping byggs en till Kia-anläggning på handelsområdet Myran i Falun. Anläggningarna är i samma storlek och kommer projekteras samt byggas av bolaget Annelunds Invest AB, som även kommer vara fastighetsägare. Bolaget är beläget i Enköping och byggstarten sker under våren 2024 och bägge anläggningarna förväntas vara klara under våren 2025.

– Vi är glada att ha nått en långsiktig överenskommelse och vi ser fram emot att påbörja arbetet i både Falun och i Enköping. Björkmans Bil är en stabil och nytänkande partner och det kommer bli två toppmoderna bilanläggningar som är byggda för framtiden, med kunden i fokus, säger Henrik Andersson, Annelunds Invest AB.

Förutom de två nybyggnationerna pågår det stora ombyggnationer hos Björkmans Bil i Västerås och Avesta. Detta för att modernisera och framtidssäkra för fler laddbara bilmodeller, ökad försäljning samt för att kunna ta emot ett större antal Kia-kunder på serviceverkstäderna.

– I Västerås expanderar vi och utökar verksamheten med ett logistikcenter och nybilsverkstad på Tunbytorp, samt flyttar huvudkontoret från Erikslund till T9 på Tunbytorp. I Avesta har vi en ombyggnation på ca 500 kvm (varav 200 kvm är nybyggnation). När dessa ombyggnationer är färdiga har vi alla förutsättningar för att ta emot ännu fler Kia-kunder och fortsätta vår expansion tillsammans med Kia, säger Stephan Ellefors.


 

Björkmans Bil (Bertil Björkman Bil AB) är en av Sveriges största Kia-exklusiva återförsäljare och ett av Mellansveriges äldsta familjeföretag i bilbranschen med rötter från 1965. Vi finns idag på sju orter: Avesta, Borlänge, Falun, Ludvika, Lindesberg, Erikslund i Västerås och Örebro. Under våren 2025 inviger vi vår nya Kia-anläggning i Enköping. Bolaget omfattar totalt ca 170 medarbetare och omsätter drygt 1,2 miljarder kronor. På årsbasis hjälper vi ca 5.000 kunder att köpa bil och tar hand om ca 50.000 kunder på våra serviceverkstäder.

Dina sparade bilar.
Jämför bilar