Jämför bilar

Världspremiär för nya Kia EV3

Björkmans Bil har nöjet att presentera nya Kia EV3 – en banbrytande elbil som kommer att sätta en ny standard i det kompakta el-SUV-segmentet.

Den 23 maj hade Kia världspremiär för deras nya elbil Kia EV3. Denna innovativa el-SUV kombinerar teknik och design från den prisbelönta elbilen Kia EV9 och erbjuder en imponerande räckvidd upp till 600 km på el. Med en laddtid från 10-80% på bara 31 minuter, är Kia EV3 redo att revolutionera marknaden.

En design som inspirerar

Kia EV3 är utformad enligt Kias nya designfilosofi ”Opposites United” och släktskapet med storebror Kia EV9 syns tydligt i designen. Den robusta exteriören matchas av en rymlig interiör, perfekt för både passagerare och bagage. Med plats för fem personer och en mängd praktiska funktioner, inklusive en fällbar förarstol och ett skjutbart bord i mittkonsolen, erbjuder EV3 bekvämlighet och funktionalitet.

 


Räckvidd upp till 600 km på el

Med sin aerodynamiska design och energieffektiva drivsystem sätter Kia EV3 en ny standard för hållbar mobilitet. Kia EV3 är utrustad med en toppmodern framhjulsdriven drivlina och använder Kias fjärde generationens batteriteknik.

Den finns i två varianter: Standard med en batterikapacitet på 58,3 kWh och Long Range som har en kapacitet på 81,4 kWh. EV3 Long Range kommer att erbjuda en imponerande räckvidd på upp till 600 km enligt WLTP. När det är dags för att ladda batteriet kan bilen snabbladdas, från 10 till 80 procent ned till 31 minuter.

Båda modellerna delar samma elektriska motor, vilket möjliggör en acceleration från 0-100 km/h på 7,5 sekunder och en toppfart på 170 km/h.


Klassledande utrymmen

Den robusta exteriören matchas av en interiör som är imponerande rymlig för sin klass, med plats för fem personer. Bilens relativt korta front och långa hjulbas maximerar utrymmet för både passagerare och bagage. Med en frunk på 25 liter och ett bagageutrymme på 460 liter erbjuder bilen klassledande förvaringsmöjligheter, vilket gör den till den perfekta följeslagaren för både vardag och äventyr. Kia EV3 mäter 4 300 mm i längd, 1 850 mm i bredd, 1 560 mm i höjd och har en hjulbas på 2 680 mm.


Innovativ teknik för en modern livsstil

Kia EV3 är utrustad med den senaste tekniken för att göra din körning både bekväm och underhållande. Med två 12,3-tums touchscreen-skärmar och Kias nya AI-assistent, får du en intuitiv och användarvänlig upplevelse. För älskare av underhållning erbjuder Kia EV3 flera olika arkadspel via en Premium Streaming-tjänst samt ett förstklassigt ljudsystem från Harman Kardon.

Kia EV3 är utrustad med Vehicle-to-Load (V2L) som ger dig frihet och flexibilitet att driva externa enheter som bärbara datorer, kylskåp, kaffebryggare eller sportutrustning via bilens batteri. Dessutom gör Kias Digital Key 2.0 det möjligt för kunder att undvika besväret med att bära runt på fysiska nycklar genom att låsa upp och starta EV3:an med enbart sin smartphone eller smartklocka.


Lanseras i höst

Kia EV3 lanseras i Sverige under hösten och Björkmans Bil ser fram emot att välkomna dig att upptäcka denna fantastiska bil. Håll utkik efter mer information och möjligheten att boka din egen VIP-visning.

För mer information och exklusiva uppdateringar, kontakta oss på Björkmans Bil. Vi ser fram emot att vara en del av din resa mot en hållbar och spännande framtid med Kia EV3.

 


Vill du veta mer?

Skicka en intresseanmälan så kommer en säljare att kontakta dig. Fyll i dina uppgifter nedan så kommer vi kontakta dig inom kort.

  Välj närmaste anläggning

  Meddelande

  Välkommen in till oss på Björkmans Bil

  Vi är exklusiva Kia-återförsäljare i Avesta, Borlänge, Falun, Lindesberg, Ludvika, Västerås och Örebro. Våra säljare har lång erfarenhet och hjälper dig med svar på alla dina frågor. Välkommen in eller kontakta oss för mer information.

  Fördelar med Kia EV3

  • Räckvidd upp till 600 km: Perfekt för långa resor utan att behöva oroa sig för att ladda ofta.
  • Snabbladdning: Ladda från 10-80% på bara 31 minuter.
  • Klassledande utrymmen: Gott om plats för både passagerare och bagage.
  • Avancerad teknik: Premium streamning-tjänster, Vehicle-to-Load och Digital Key 2.0 för en modern körupplevelse.
  • Hållbarhet i fokus: Delar av inredningen är tillverkad av återvunnet material, exempelvis gamla PET-flaskor.

  Se världspremiären av Kia EV3

  100% laddbart.

  När du kör en laddbar Kia är du en del av en rörelse framåt, mot Kias mål – 100 % laddbar försäljning i Sverige. Kia är redan på god väg med en laddbar försäljning på 84 % där totalmarknaden ligger på 52 %. Idag är Kia marknadsledande på laddbara bilar och har 35 gram genomsnittligt CO2-utsläpp jämfört med snittet i Sverige på 76 gram CO2. Följ med på resan mot 100 % laddbart.

  Källa: Vroom, jan-sep 2022

  7 sköna år med Kia

  Körglädje, frikostig utrustning och innovation är egenskaper som många förknippar med Kia. Men även kvalitet. Med Kias 7 års nybilsgaranti från fabrik börjar livet med din Kia med sju sköna år. Det är Kias sätt att säkerställa ett bekymmersfritt bilägande som håller samma höga kvalitet som deras bilar.

  Läs mer om 7-års nybilsgaranti

   

  All teknisk data och tekniska specifikationer är förväntade måltal i väntan på vidareutveckling och homologering. Alla siffror kan komma att ändras.
  Statiska och rörliga bilder används endast i illustrationssyfte. Slutprodukten kan uppvisa skillnader i jämförelse med de använda bilderna. Modellerna och specifikationerna som visas på den här sidan kan skilja sig från de modeller som finns tillgängliga på den svenska marknaden.
  Dina sparade bilar.
  Jämför bilar