Jämför bilar

Nya Kia EV9. Nu är den här.

Provkör redan idag. Välkommen på lanseringshelg 18-19 november 2023.

Nya Kia EV9. En stor, fyrhjulsdriven SUV med upp till 7 sittplatser och en räckvidd upp till 505 km på el. Den är skapad för en värld av möjligheter och det behövs bara 24 minuter för att ladda 10-80%, det kallar vi ultrasnabb laddning.

Ultrasnabb laddning

– Ladda från 10 till 80% på 24 minuter

Kia EV9 tar elbilsupplevelsen till nästa nivå med sin banbrytande 800-voltsteknik som möjliggör ultrasnabb laddning. På bara 24 minuter kan du snabbladda bilen från 10% till 80% vid en 210 kW-laddare, vilket gör resor mer bekväma och mindre tidskrävande. EV9 har en batterikapacitet på 99,8 kWh, vilket ger en räckvidd upp till 505 km på el.

Kia EV9 är utrustad med den innovativa Vehicle-2-Load-funktionen, som låter dig ladda eller driva andra elektroniska enheter, som exempelvis din laptop, elcykel eller projektor. Med Kia EV9 blir elbilskörningen inte bara enkel och bekväm, men också otroligt praktisk.


Designad med omsorg.

Kia EV9 är en riktigt stor familjesuv, som erbjuds med sex eller sju bekväma sittplatser. Relaxstolar fram är standard och den 6-sitsiga versionen har det även på andra sätesraden.

Den rymliga, ljusa och luftiga kupén har en smakfull och stilren interiör som inte bara ger utrymme och komfort, utan också underlättar interaktionen med den nya tekniken. Kia har varit noggranna med sina materialval och har lagt ett stort fokus på att fasa ut användandet av läder och öka användandet av återvunna och biologiskt nedbrytbara material.

EV9 är stor, riktigt stor. Totallängden är 5 010 mm vilket är 200 mm längre än Kias andra stora SUV Kia Sorento Plug-In Hybrid. Dessutom har den en dragvikt upp till 2 500 kg.

 


Smart ruttplanering för en smidigare resa

Kia EV9 är fylld med den senaste tekniken. En av dess imponerande funktioner är den smarta ruttplaneringen, som hjälper dig att välja de bästa laddstationerna längs din resväg baserat på avstånd och batterinivå. Upptäck enklare och mer intelligenta resor med Kia EV9.


Förberedd för dubbelriktad laddning

Kia EV9 är mer än bara en bil; den är en vision för framtidens mobilitet. Bland annat är den förberedd för Vehicle-2-Grid, vilket innebär att du kan lagra ström i bilens batteri när elpriserna är låga, och sedan sälja tillbaka den till elnätet när priserna stiger. Detta gör Kia EV9 till mer än bara en transportlösning – den blir en aktiv deltagare i energimarknaden.

Denna banbrytande teknik kommer initialt att lanseras i Nederländerna, innan den rullas ut över hela Europa.


Vad säger journalisterna om Kia EV9?

Kias EV9 har fått ett enormt positivt bemötande och motorjournalisterna sparar inte på orden. Vill du se vad motortidningarna har skrivit?

Läs artiklarna här ⮞

Nya Kia EV9 GT Line

7 sittplatser

Billån från:

7 659 kr/mån

Rek. ca pris: 869 900 kr

6 sittplatser

Billån från:

7 831 kr/mån

Rek. ca pris: 889 900 kr


Boka provkörning

Är du intresserad av en provkörning? Eller vill du lägga en beställning redan nu? Fyll i dina uppgifter nedan så kommer vi kontakta dig inom kort.

  Välj närmaste anläggning

  Meddelande

  Välkommen in till oss på Björkmans Bil

  Vi är exklusiva Kia-återförsäljare i Avesta, Borlänge, Falun, Lindesberg, Ludvika, Västerås och Örebro. Våra säljare har lång erfarenhet och hjälper dig med svar på alla dina frågor. Välkommen in eller kontakta oss för mer information.

  Snabbfakta om Kia EV9

  • Helelektrisk drivlina med fyrhjulsdrift och 800V ultrasnabb laddning
  • Stora utrymmen; sex- eller sjusitsigt utförande
  • Hållbara biomaterialval; Kia accelererar för att uppnå koldioxidneutralitet
  • Batterikapacitet 99,8 kWh: preliminär elektrisk räckvidd upp till 505 km på en laddning (preliminär uppgift)
  • Dragkapacitet: 2 500 kg

  100% laddbart.

  När du kör en laddbar Kia är du en del av en rörelse framåt, mot Kias mål – 100 % laddbar försäljning i Sverige. Kia är redan på god väg med en laddbar försäljning på 84 % där totalmarknaden ligger på 52 %. Idag är Kia marknadsledande på laddbara bilar och har 35 gram genomsnittligt CO2-utsläpp jämfört med snittet i Sverige på 76 gram CO2. Följ med på resan mot 100 % laddbart.

  Källa: Vroom, jan-sep 2022

  7 sköna år med Kia

  Körglädje, frikostig utrustning och innovation är egenskaper som många förknippar med Kia. Men även kvalitet. Med Kias 7 års nybilsgaranti från fabrik börjar livet med din Kia med sju sköna år. Det är Kias sätt att säkerställa ett bekymmersfritt bilägande som håller samma höga kvalitet som deras bilar.

  Läs mer om 7-års nybilsgaranti

   

  Energiförbrukning blandad körning Kia EV9 22,8 kWh/100 km enligt körcykeln WLTP. Erbjudandena gäller ordertecknade bilar t.o.m. 31/12-2023 och registrerade senast 31/3-2024. * Förmånsvärde: beräknad nettokostnad för föraren efter 50 procent marginalskatt. Marginalskatten är individuell och beroende på din inkomst och kommunalskatt. Kia Billån: 8,45% (Rörlig ränta), 30% kontant, 36 mån med restvärde, serviceavtal ingår. Finansiering via Kia Finans i samarbete med Santander Consumer Bank. 7 år nybilsgaranti: Garantin följer bilen och upphör sju år efter första registreringsdatum eller efter 15 000 körda mil, det som först uppnås, alternativt med obegränsad körsträcka de första tre åren. För att nybilsgarantin ska gälla så måste all service utföras antingen av en auktoriserad Kia-verkstad eller av annan verkstad, förutsatt att arbetet utförts på ett fackmannamässigt sätt enligt Kias serviceprogram under hela garantitiden. Särskilda villkor för registrerade bilar i yrkestrafik. Bilarna på bilderna kan vara extrautrustade. Med reservation för ev. felskrivningar.
  Dina sparade bilar.
  Jämför bilar