Jämför bilar

– En nyhet som många har sett fram emot

Nu finns Kia Sportage Plug-In Hybrid hos Björkmans Bil på Ingarvet i Falun

Fyrhjulsdrift, uppdaterad design och upp till 70 km räckvidd på el. Christoffer Svensson på Björkmans Bil i Falun spår att nya Kia Sportage Plug-In Hybrid blir en av vårens storsäljare. – Det här är en sportig och mångsidig SUV som passar för de flesta behov, från smidig stadskörning till familjens fjällsemester. Kia Sportage har länge varit en av Kias mest populära modeller, och att den nu finns som laddhybrid innebär en lägre bränsleförbrukning och en årlig skatt på bara 360 kronor.

Christoffer Svensson, säljare på Björkmans Bil i Falun spår att nya Kia Sportage Plug-In Hybrid blir en av vårens storsäljare

Nya Kia Sportage Plug-In Hybrid förenar lång räckvidd på el med en rymlig design som ger gott om plats både i kupén och bagageutrymmet, konstaterar Christoffer.

– Sportage har en räckvidd på upp till 70 km på el vilket gör att man kan pendla till jobbet eller åka på lite längre resor utan att behöva aktivera bensinmotorn. Med fyrhjulsdrift som standard kommer man lätt fram överallt, och högre insteg och sitthöjd gör att man lätt kliver i och ur och får en bra överblick på vägen, vilket många uppskattar. Den luftiga kupén har också högre takhöjd och mer benutrymme, som kombinerat med 540 liter lastutrymme gör att man får fantastiskt bra plats i bilen även med bagage och långa tonårsbarn i baksätet . Bagageutrymmet är så pass stort att vi kan jämföra det mot vår populära familjekombi Kia Ceed SW Plug-In Hybrid, där Sportages bagageutrymme är cirka 23% större.

Läs mer om Kia Sportage

Sportage har även en helt ny design, vilket innefattar den senaste tekniken som bidrar till att ge en ännu mer digitalt integrerad körupplevelse.

– Utöver ny kaross har även interiören fått ett riktigt lyft, säger Christoffer. De dubbla välvda tolvtumsskärmarna ger ett modernt intryck redan från start och bilen är utrustad med otroligt många säkerhetssystem som hjälper dig att köra tryggt på vägen. En av nyheterna är Blind Spot Monitor, en kamera som visar en video av döda vinkeln i det digitala klustret. Dessutom finns det fjärrstyrd parkering som gör att bilen själv kan köra in och ut på en trång parkeringsplats medan föraren väntar utanför, autobroms vid backning som låter bilen bromsa av sig själv för att undvika kollision, och matrixstrålkastare som bländar av automatiskt i det område där den mötande bilen befinner sig.

Action, Advance eller GT Line - Vilken Sportage passar dig?

Nya Kia Sportage finns både som hybrid och plug-in hybrid, och om man är osäker på vad som skiljer de två åt eller vilken typ som passar bäst för ens egna behov hjälper personalen på Björkmans Bil gärna till att reda ut begreppen.

– Kia Sportage Hybrid har en elmotor och en bensinmotor som samverkar för att hålla nere bränsleförbrukningen, förklarar Christoffer. Den har en dragkapacitet på 1650 kg och kan inte laddas externt, utan endast under körning. Kia Sportage Plug-In Hybrid kan köra längre sträckor enbart på el, och när elen är på väg att ta slut hoppar bensinmotorn in. Då jobbar el- och bensinmotorn parallellt, som en hybrid, vilket ger lägre bränsleförbrukning. Plug-in hybriden kan exempelvis laddas via en laddbox eller laddstolpe, något som är en stor fördel. Så valet av modell handlar främst om vilka behov du har samt vilka möjligheter du har till laddning, men oavsett vilken du väljer får du en bil som är ett bättre val för miljön och plånboken – med 7 års nybilsgaranti som alltid hos Kia.

Privatleasing från 4.950 kr/mån

Intresseanmälan

Är du intresserad och vill veta mer? eller vill du boka en provkörning? Fyll i dina uppgifter nedan så kommer vi kontakta dig inom kort.

    Erbjudandet gäller bilar som ordertecknas senast 31 augusti och levereras mellan 1 juli och 31 december 2022, med reservation för slutförsäljning. Kan ej kombineras med andra rabatter eller företagsavtal. Bränsleförbrukning blandad körning Sportage Plug-In Hybrid 1,1 l/100 km, CO2 25 g/km, Sportage Hybrid 6,4 l/100 km; CO2-utsläpp 146 g/km enligt körcykeln WLTP. *Förmånsvärde: kostnaden för föraren motsvarar den skatt denne får betala per månad för bilförmånen, baserat på en marginalskatt på 50 %. **Företagsleasing inkl. första förhöjd hyra 20 %, Restvärde 50 %. Uppläggnings- & administrationsavgift samt moms tillkommer. ***Privatleasing: 36 mån, uppläggnings- och administrationsavgift tillkommer. Rörlig ränta. Max körsträcka 4 500 mil. Onormalt slitage och övermil debiteras utöver leasinghyran. Vid företags- & privatleasing av fordon berättigade till klimatbonus ingår klimatbonus enl. Bonus-Malus i månadsavg. Klimatbonusen beslutas och utbetalas av Transportstyrelsen och är preliminär för 2022. Om utbetalning uteblir eller förändras påverkas leasingavgiften. Sedvanlig kreditprövning. Finansiering via Kia Finans i samarbete med Santander Consumer Bank. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Bilarna på bilderna kan vara extrautrustade. Försäljningsstatistik: Vroom Q1, 2022. Med reservation för eventuella felskrivningar.
    Dina sparade bilar.
    Jämför bilar