Jämför bilar

EV9 vinner dubbla priser i World Car of the Year

Årets bil i världen och årets elbil i världen.

Kia EV9 har hedrats med titlarna Årets bil i världen och Årets elbil i världen av World Car of the Year (WCOTY). Dessa utmärkelser visar att Kias stora elektriska SUV har fått ett globalt erkännande och hyllats av både experter samt kunder. De dubbla priserna delades ut på New York Auto Show av representanter från World Car Awards, bestående av 100 framstående biljournalister som representerar 29 länder.

Motiveringen från juryn var att modellen har en innovativ design, rymlig sjusitsig interiör och ett konkurrenskraftigt pris.

– Vi är enormt hedrade över att Kia EV9 har utsetts till World Car of the Year och World Electric Vehicle. Denna framgång är ett bevis på vårt orubbliga engagemang för att tänja på gränserna för teknik och design. Det är med succéer som Kia EV9 som driver oss att fortsätta leverera exceptionella fordon som omdefinierar körupplevelsen för kunder runt om i världen, säger Ho Sung Song, VD och koncernchef på Kia.

Sedan lanseringen i höstas har Kia EV9 vunnit en rad priser: Bästa familjebil i Golden Steering Wheel Awards, 2024 års nordamerikanska ”Utility Vehicle of the Year” och ”Best Premium SUV” i Newsweek Autos Awards. I Sverige har Kia EV9 blivit utsedd till Årets elbil av tidningen Elbilen och även blivit hyllad med ett av bil-Sveriges finaste priser: Teknikens Världs Stora Bilpris.​

– Kia EV9 är vår stora elektrifierade SUV som blivit en pionjär inom sitt segment. Den har tagits emot med öppna armar av våra kunder och det de efterfrågat är den ultrasnabba laddningstekniken samt den långa räckvidden som sträcker sig upp till 512 kilometer på el. Kia EV9 har tagit stora marknadsandelar och blivit en försäljningssuccé sedan introduktionen. Med sin moderna design, 7 sittplatser, fyrhjulsdrift och 384 hk levererar EV9 en suverän körupplevelse som många företagare och tjänstebilsförare önskar.

Dennis Dimic försäljningschef Björkmans Bil.

Läs mer om Kia EV9 ⮞

Vinnare av Teknikens Världs Stora Bilpris

Efter att ha erhållit utmärkelsen Årets Elbil och varit en av de sju finalisterna i Car of the Year, har Kia EV9 nu hedrats med ett av Sveriges mest prestigefyllda bilpriser.

Läs mer här ⮞

Vinnare av Årets elbil 2023

Kia EV9 är skapad för en värld av möjligheter och det behövs bara 24 minuter för att ladda 10-80%, det kallar vi ultrasnabb laddning. Dessutom utsedd till Årets Elbil 2023.

Läs mer här ⮞

Nya Kia EV9

7 sittplatser

Billån från:

7 057 kr/mån

Privatleasing från:

12 084 kr/mån

Förmånsvärde från: 3.528 kr/mån
Rek. ca pris: 807 900 kr

Se villkor för Billån
Erbjudandet gäller bilar som ordertecknas senast 3 juni, med reservation för slutförsäljning. Kia Billån - prisexempel: EV9 AWD: 8,45% (Rörlig ränta), 30% kontant, 36 mån, kreditbelopp 565530kr, Restvärde 444345kr, effektiv ränta 9,01% (jan 2024), sammanlagt belopp att återbetala 697723kr, serviceavtal ingår med 105kr/mån. Uppläggningsavgift 995kr & adminavgift 59Kr/mån tillkommer. Finansiering via Kia Finans i samarbete med Santander Consumer Bank. Kia EV9 energiförbrukning blandad körning enligt körcykeln WLTP 22,8 kWh/100km och CO2-utsläpp 0g/km. Med reservation för eventuella felskrivningar.
Se villkor för Privatleasing
Erbjudandet gäller bilar som ordertecknas senast 3 juni, med reservation för slutförsäljning. *Kia Privatleasing: 36 mån. Max körsträcka 1000 mil/år. **Kia Privatleasing 12-36 månader: 12-36 mån beroende på när kunden väljer att avsluta avtalet, förutsätter 30 dagars uppsägningstid. Max körsträcka 83 mil/mån vid val av maximal årlig körsträcka 1000 mil/år. För Privatleasing & Privatleasing 12-36 månader gäller att onormalt slitage och övermil debiteras utöver leasinghyran, uppläggnings- och administrationsavgift tillkommer. Månadshyran är rörlig och kan förändras baserat på framtida justeringar i leasegivarens upplåningskostnader. Sedvanlig kreditprövning. Kia Finans i samarbete med Santander Consumer Bank. Kia EV9 energiförbrukning blandad körning enligt körcykeln WLTP 22,8 kWh/100km och CO2-utsläpp 0g/km. Med reservation för eventuella felskrivningar.


Boka provkörning

Är du intresserad av en provkörning? Eller vill du lägga en beställning redan nu? Fyll i dina uppgifter nedan så kommer vi kontakta dig inom kort.

  Välj närmaste anläggning

  Meddelande

  Välkommen in till oss på Björkmans Bil

  Vi är exklusiva Kia-återförsäljare i Avesta, Borlänge, Falun, Lindesberg, Ludvika, Västerås och Örebro. Våra säljare har lång erfarenhet och hjälper dig med svar på alla dina frågor. Välkommen in eller kontakta oss för mer information.

  100% laddbart.

  När du kör en laddbar Kia är du en del av en rörelse framåt, mot Kias mål – 100 % laddbar försäljning i Sverige. Kia är redan på god väg med en laddbar försäljning på 84 % där totalmarknaden ligger på 52 %. Idag är Kia marknadsledande på laddbara bilar och har 35 gram genomsnittligt CO2-utsläpp jämfört med snittet i Sverige på 76 gram CO2. Följ med på resan mot 100 % laddbart.

  Källa: Vroom, jan-sep 2022

  7 sköna år med Kia

  Körglädje, frikostig utrustning och innovation är egenskaper som många förknippar med Kia. Men även kvalitet. Med Kias 7 års nybilsgaranti från fabrik börjar livet med din Kia med sju sköna år. Det är Kias sätt att säkerställa ett bekymmersfritt bilägande som håller samma höga kvalitet som deras bilar.

  Läs mer om 7-års nybilsgaranti

  Dina sparade bilar.
  Jämför bilar