Jämför bilar

Björkmans Bil expanderar och öppnar ny Kia-anläggning i Örebro

Björkmans Bil fortsätter att växa och kommer att etablera sig som exklusiv Kia-återförsäljare på det expansiva shoppingområdet Boglundsängen i Örebro. En helt ny 4 100 kvadratmeter stor anläggning kommer att byggas och anläggningen väntas vara i drift under våren 2022.

– Vi är glada att kunna göra den här satsningen i en toppmodern fullserviceanläggning med optimalt läge och bästa tillgänglighet för kunderna. Kia växer kraftigt i Sverige och vi ser fram emot att få öppna vår sjunde anläggning i samarbete med Kia, säger Stephan Ellefors, VD Björkmans Bil.

Björkmans Bil Örebro kommer att erbjuda en totallösning för Kia-kunden med showroom för nya bilar, utställningshall för begagnade bilar, däckhotell och en toppmodern serviceverkstad. Den nya anläggningen blir utformad efter Kias senaste riktlinjer som är anpassat för framtiden, vilket innefattar flera nya elektrifierade bilmodeller, mobilitetslösningar och ökad försäljning och allt fler Kia-bilar i behov av regelbunden service av en auktoriserad Kia-verkstad. Läget nära E18 med placering i shoppingområdet Boglundsängen, är strategiskt viktigt för Kias närvaro i Örebro.

– Boglundsängen är ett populärt och växande handelsområde och vi räknar med en stark kundtillströmning från första dagen. Med en optimerad modern anläggning kan vi erbjuda service inom alla segment på toppnivå. Det ska vara lätt, smidigt och trevligt att besöka oss och vi satsar stort på att skapa en trevlig och inspirerande atmosfär för kunden. Helt klart är att vi sätter kunden i centrum i allt vad vi gör i den här satsningen, säger Stephan Ellefors.

Den nya anläggningen gör att Björkmans Bil kommer finnas på sju orter, varav det blir den andra i Örebro län, då Björkmans Bil öppnade i Lindesberg 1 april 2020.

– Vi ser en stor potential för Kia i hela Örebro län och när vår nya anläggning är invigd kommer vi kunna erbjuda våra kunder snabba ledtider för servicebokningar, oavsett om man vill besöka oss i Örebro eller i Lindesberg, säger Stephan.

Tack vare högkvalitativa produkter med god totalekonomi för köparen har Kia tagit ett fast grepp om bilmarknaden. För fjärde året i rad är Kia det tredje bästsäljande bilmärket i Sverige, och hela 61% av Kias försäljning 2020 var laddbar, antingen i form av en elbil eller en laddhybrid.

– Vi är glada för den satsning Björkmans Bil gör i Örebro. Det ligger helt i linje med Kias strategi att stärka varumärket och öka tillgängligheten ytterligare. Björkmans Bil är redan i dag en väletablerad partner i Lindesberg, Västerås och södra Dalarna och vi känner oss trygga och övertygade om att det blir framgång även i Örebro, säger Niclas Ahl, nätverkschef Kia Motors Sweden.

I den nya anläggningen räknar Björkmans Bil med att sälja 1 500-2 000 bilar på årsbasis. Nyetableringen kommer att skapa uppskattningsvis 25 nya arbetstillfällen, och rekryteringen påbörjas under hösten 2021.

Dina sparade bilar.
Jämför bilar